Samsung uvádza "nekonečné" a ultraodolné pamäťové karty

Karty Endurance Pro môžu byť v hĺbke jeden meter ponorené 72 hodín, ich prevádzková teplota je od -25 až do 85 stupňov Celzia, zládnu röntgenovú kontrolu a odolajú pádu z výšky 5 metrov.

24.05.2022 06:00
Samsung Foto:
Karta Samsung Endurance Pro
debata

Karty PRO Endurance sú vybavené špičkovou flash pamäťou NAND a vďaka predĺženej životnosti a maximálnej odolnosti dokážu zhotovovať záznam až 16 rokov (140 160 hodín). Jediná karta PRO Endurance tak vydrží zhruba rovnako dlho ako 33 bežných rýchlych pamäťových kariet.

Nové pamäťové karty ponúkajú vysokú rýchlosť čítania aj zápisu (až 100 MB/s – závisí od veľkosti pamäte, tá môže byť 32 až 256 GB). Sú vhodné pre veľké súbory so záznamom vo vysokom rozlíšení (Full HD, 4K). Navyše majú aj zvýšenú odolnosť voči vode, magnetickému poľu, röntgenovému žiareniu, extrémnym výkyvom teplôt a proti pádu.

Konkrétne to znamená, že v hĺbke jeden meter môžu byť ponorené 72 hodín, ich prevádzková teplota je od –25 až do 85 stupňov Celzia, môžu prechádzať štandardnou röntgenovou kontrolou na letisku, odolajú pádu z výšky 5 metrov a zvládnu minimálne 10-tisíc premazaní. Ich cena sa závislosti od veľkosti pamäte pohybuje od 15 do 70 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #pamäťová karta #pamäťové médiá #Pro Endurance