Motorola predstavila výnimočný skladací telefón s najväčším vonkajším displejom

Nové "véčko" má najväčší vonkajší displej vo svojej triede. Motorola vylepšila aj konštrukciu, vďaka ktorej sa vnútorný displej po zložení nepoškriabe.

04.06.2023 08:00
Motorola, Razr, 40 Ultra Foto:
Motorola Razr 40 Ultra má obrovský plnohohdnotný vonkajší displej.
debata (2)

Máte radi skladacie telefóny? Takzvané Véčka zažívajú v posledných rokoch renesanciu. Dopomohla im aj Motorola, ktorá pred pár rokmi oživila starú legendu Razr. Možno si na 18-rokov starý žiletkovo tenký vyklápací telefón s „bradou“ sami spomeniete. Svojho času spôsobil na trhu ošiaľ a chcel ho mať snáď každý. Motorola verí, že záujem ľudí o vyklápacie smartfóny nepominul a tentokrát predstavuje ďalšiu generáciu telefónu zo série Razr.

Na rozdiel od predchodcu má nový Razr 40 Ultra (v Spojených štátoch má označenie Razr Plus) oveľa väčší, až 3,6-palcový, vonkajší displej. Po zložení sa nachádza na takmer celej prednej strane a vďaka nemu si mobil vyslúžil prvenstvo v kategórii smartfónov s najväčším vonkajším displejom. Je tak veľký, že kamerám sa už neušlo miesto a museli byť osadené do výrezov v ňom. Motorola predstavila aj druhý variant mobilu s jednoduchým označením Razr, ktorý má len malý vonkajší displej slúžiaci nanajvýš na notifikácie.

Obrovský vonkajší dipslej aj vylepšená konštrukcia

Oba telefóny majú skladací 6,9-palcový OLED displej, pričom variant Ultra ponúka vyššiu obnovovaciu frekvenciu (165 Hz oproti 144 Hz). Výrobca vylepšil aj ohyb, ktorý bol v minulosti najviac chúlostivým miestom ohybných mobilov. „Véčko“ je možné tentokrát úplne zatvoriť, takže prach či špina z vrecka nohavíc už displej nepoškriabe.

Razr 40 Ultra dostal do vienka výkonný procesor Snapdragon 8+ Gen 1, ktorý patrí k tomu najlepšiemu na trhu. Doposiaľ mali pritom „skladačky“ smolu na procesory – výrobcovia na nich šetrili a výkonovo sa tak radili skôr do vyššej strednej triedy (rovnako ako model Razr so starším procesorom Snapdragon 7 Gen 1). Model Ultra má hlavný foťák s 12 Megapixelmi, 13-Megapixelový ultraširokouhlý foťák a 32-Megapixelovú selfie kameru.

Motorola stanovila cenu za Razr 40 Ultra na 999 dolárov či zhruba 1200 eur. Základná verzia telefónu zatiaľ cenovku nedostala, no očakávať možno cenu o 200 až 300 eur nižšiu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #smartfón #Motorola #Razr