Čo chcú mať ľudia v chytrých hodinkách?

Trh s chytrými hodinkami sa stále len rozbieha, a pretože výrobcovia zatiaľ nemajú jasno v tom, čo zákazníci od inteligentných hodiniek očakávajú, púšťajú občas svoju predstavivosť z uzdy, čo prináša zaujímavé výsledky.

03.03.2015 10:15
hodinky, inteligentné, chytré, technológia Foto:
V súčasnosti funkcie inteligentných hodiniek využijú najmä športovci.
debata (1)

Zatiaľ posledná spoločnosť, ktorá sa rozhodla otestovať tieto vody, je firma LG. Na veľtrhu Mobile World Congress (MWC), ktorý sa včera začal v Barcelone, bude predvádzať hodinky LG Watch Urbane LTE. Tie sú podľa tvrdenia LG prvé so zabudovaným pripojením 4G / LTE k vysokorýchlos­tnému internetu a telefónnym hovorom, a to aj bez pripojenia k smartfónu. Kým sa na trh tento rok v apríli oficiálne nedostanú hodinky Apple Watch, budú Urbane LTE jediné na trhu, ktoré bude možné používať na mobilné platby. Tieto nové hodinky tiež stavili na štýl. Sú navrhnuté tak, aby vyzerali ako tradičné analógové hodinky s okrúhlym ciferníkom.

Zatiaľ nie je jasné, či možnosť telefonovania z hodiniek bude tou pravou aplikáciou, ktorá k nim pritiahne zákazníkov. Kanadská firma Neptune, ktorá sa snaží preraziť na trhu, stavila na to, že zákazníci budú chcieť nosiť na zápästí úplný ekvivalent chytrého telefónu. Firma už teraz prijíma objednávky na svoje druhé hodinky Neptune Duo, ktoré začne dodávať na konci roka za 699 dolárov v podobe silného hodinkového náramku a telefónu nazvaného Pocket. Tento telefón ponúka batériu navyše a väčší monitor na niektoré úlohy, ale hodinky sa postarajú o všetko ostatné.

Tento odbor je zatiaľ v počiatočných fázach, ale počas posledných 12 mesiacov sa pozornosť trhu zamerala predovšetkým na jeho najluxusnejšiu a najdrahšiu časť. Najpredávanejšími inteligentnými hodinkami roka 2014 sa stali Android Watch Moto 360 a LG G Watch Round, ktoré sú najdrahšie na trhu. Zamerať sa na drahší koniec spektra sa rozhodla aj firma Swatch, ktorá chystá dvoje hodinky. Jedny pod značkou Swatch zamerané na športovejších a módou posadnutejších nositeľov. Druhé budú drahšie a predávané pod luxusnou značkou Tag Heuer.

Do rovnakého vlaku sa snaží naskočiť aj technologická značka Brikk. Tá predstavila nový rad pozlátených a diamantmi vykladaných inteligentných hodiniek. Dostali názov Lux Watch a 30 rôznych modelov stojí od 7 495 dolárov do 69 995 dolárov – podľa toho, či ide o žlté, alebo ružové zlato, prípadne platinu, a tiež podľa počtu karátov diamantov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentné hodinky #MWC