Čínski inžinieri vyrobili bozkávacieho robota. Umožňuje intimitu vo vzťahoch na diaľku

V Číne žije čoraz viac dvojíc kvôli práci oddelene. Najmä pre nich vznikol robotický prístroj, ktorý ľuďom umožňuje zdieľať intímne momenty, aj keď sú od seba vzdialení.

19.03.2023 06:00
bozkavaci robot Foto:
debata (2)

„Moja partnerka neverila, že sa môžeme bozkávať na diaľku. Keď ho použila, padla jej sánka. Je to najlepšie prekvapenie, ktoré som jej počas nášho vzťahu na diaľku dal,“ komentoval na čínskom nákupnom portáli Taobao používateľ robota. Informácie zverejnila česká spravodajská televízia čt24.

Zariadenie je tvorené teplými pohyblivými silikónovými perami, tlakovými senzormi a motorčkmi. Dokáže napodobniť skutočný bozk tým, že kopíruje tlak, pohyb a teplotu pier užívateľa. Spolu s pohybom bozkávania dokáže prenášať aj zvuk, ktorý používateľ vydáva. Párom, ktoré nemôžu byť spolu, by mal robot umožniť „skutočnú fyzickú intimitu“ vyjadrenú bozkami, sľubuje výrobca.

Podľa stanice CNN, ktorá o vynáleze informovala, sú Číňania z robota nadšení a šokovaní zároveň. Väčšina na sociálnych sieťach s radosťou komentuje zábavnú stránku, menšina ho kritizuje ako „vulgárne“ a „strašidelné“ zariadenie. A ďalší zase vyjadrujú obavy, že by si ho mohli kúpiť a používať aj maloletí.

Na odoslanie bozku si používatelia musia stiahnuť aplikáciu pre mobilné telefóny a pripojiť zariadenie k nabíjaciemu portu telefónu. Po spárovaní s partnerom v aplikácii môžu páry začať videohovor a navzájom si odovzdávať repliky svojich bozkov.

Podľa čínskeho štátneho denníka Global Times si tento vynález nechal patentovať ústav Vocational Institute of Mechatronic Technology v Čchang-čou. „Na vysokej škole som mal so svojou priateľkou vzťah na diaľku, takže sme spolu boli v kontakte iba prostredníctvom telefónu. Odtiaľ pramení inšpirácia pre toto zariadenie,“ citoval web hlavného vynálezcu konštrukcie Ťianga Čung-liho.

Ťiang požiadal o patent v roku 2019, jeho platnosť skončila v januári 2023 a konštruktér teraz dúfa, že niekto iný by mohol jeho návrh rozvinúť a zdokonaliť. Podobný vynález pomenovaný „Kissinger“ predstavil už v roku 2016 Imagineering Institute v Malajzii. Bol však v podobe silikónovej podložky citlivej na dotyk, nie realisticky vyzerajúcich pier. Na západných sociálnych sieťach zase diskutujúci spájajú tento prístroj so seriálom Teória veľkého tresku, kde sa objavil už v roku 2013.

Čínske zariadenie je síce inzerované pre vzťahy na diaľku, ale umožňuje používateľom aj anonymné párovanie sa s cudzími ľuďmi. Ak sa dvaja ľudia úspešne zhodnú a páčia sa jeden druhému, môžu požiadať o výmenu bozkov. Užívatelia môžu svoje bozky do aplikácie tiež „nahrať“, aby si ich ostatní mohli stiahnuť a vyskúšať.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #bozk #dvojica #robot #prístroj