Facebook už používateľom umožní vysielať aj živé prenosy

Tomáš Švec | 06.12.2015 19:45
Live Video, Facebook, živé prenosy Foto:
Facebook funkciu Live Video v testovacej verzii sprístupní užívateľom iPhonov v Spojených štátoch.
YouTuberi sa môžu vďaka funkcii Live Video presunúť na Facebook. Sociálna sieť im umožní vysielať živé prenosy a zdieľať ich s priateľmi a sledovateľmi.

Živý prenos videa využíva na YouTube mnoho zahraničných celebrít a YouTuberov, ktorí aj takýmto spôsobom komunikujú so svojimi fanúšikmi. Facebook v týchto dňoch sprístupnil novú funkciu, ktorá umožní vysielať živé prenosy priamo z prostredia sociálnej siete. Na svoju stranu tak môže prilákať množstvo užívateľov konkurenčných služieb ako je Periscope, Meerkat, Twitch alebo už spomínaný YouTube.

Živé prenosy na Facebooku budú môcť spočiatku využiť len vybraní požívatelia iPhonov v Spojených štátoch. Neskôr má sociálna sieť v pláne funkciu Live Video ponúknuť všetkým svojim užívateľom a na viacerých platformách. Konkrétny termín a bližšie detaily týkajúce sa funkcie samotnej ale neupresnila. V okne živého prenosu sa bude zobrazovať aktuálny počet divákov, mená ľudí zo zoznamu priateľov, ktorí prenos sledujú, ako aj priebežné komentáre pod videom. Záznam z prenosu sa následne zobrazí na časovej osi užívateľa.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ