CES: Samsung ukázal, ako si možno 'poskladať' až 170-palcový televízor

Tomáš Švec | 09.01.2016 19:30
Najväčší televízor, SUHD, Samsung, LED, LCD Foto:
Samsung na veľtrhu CES 2016 v Las Vegas predstavil najväčší televízor na svete s uhlopriečkou 170 palcov.
Pomocou niekoľkých displejov bez rámčeka si bude v domácnosti možné vyskladať televízor rôznych tvarov a pomerov strán. Samsung pracuje na televíoroch budúcnosti. V Las Vegas predstavil svoj 170-palcový model.

Po gigantických plazmových a LED televíziách prichádzajú na rad takzvané modulárne televízory. Samsung na veľtrhu CES 2016 predstavil nový koncept televízorov budúcnosti, ktoré si bude možné poskladať z viacerých panelov. Samostatné displeje je možné navzájom prepojiť a poskladať vedľa seba do rôznych tvarov a veľkostí tak, aby spoločne vytvorili jeden televízor.

Špeciálne displeje od Samsungu sú prakticky bez rámčeka, čo umožňuje plynulý prechod obrazu medzi nim. Firma na veľtrhu ukázala, ako modulárne displeje v reálnych podmienkach fungujú. Pomocou nich vytvoril najväčší SUHD televízor na svete so 170-palcovou uhlopriečkou. “Transformovateľný televízor môže meniť svoju formu v závislosti od obsahu, ktorý zobrazuje. Užívatelia si môžu TV prispôsobiť tomu, čo práve sledujú – športový zápas, večerné správy či akčný film,” upresnil výrobca.

Veľmi jednoducho je tak možné meniť aj pomer strán zo 16:9 na 21:9. Na druhej strane, len ťažko si predstaviť, ako budú členovia domácnosti pred spustením celovečerného filmu meniť rozloženie obrazoviek, ak systém zmeny rozloženia displejov nebude zautomatizovaný. Toto riešenie by ale mohlo nájsť uplatnenie vo firmách alebo vo verejných priestranstvách pri zobrazovaní reklamy.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ