Podpora pre Internet Explorer 8, 9 a 10 skončila. Je na čase aktualizovať

Tomáš Švec | 13.01.2016 19:00
Internet Explorer 9 Foto:
Staršie verzie Internet Exploreru sa už ďalšej softvérovej podpory nedočkajú (na obrázku Internet Explorer 9).
Staršie verzie internetových prehliadačov síce budú môcť ľudia aj naďalej používať, Microsoft im však už ukončil podporu. Bezpečnostných aktualizácií sa preto používatelia nedočkajú.

Nastal čas, kedy Microsoft ukončil podporu starším verziám internetových prehliadačov Internet Explorer vo verziách 8, 9 a 10. Nejde pritom o nečakanú správu, ukončenie podpory Microsoft avizoval už dávnejšie. Používatelia všetkých troch verzií prakticky majú na výber len dve možnosti – buď budú používať starú verziu prehliadača viac nachýlnú na malvér alebo prehliadač aktualizujú na jeho poslednú jedenástu verziu.

Staršie verzie Internet Exploreru stále používajú stovky miliónov používateľov
Firma však odporúča priamo prechod na nástupcu Internet Exploreru, prehliadač Microsoft Edge. Podľa serveru Computer World používa niektorú z verzií Internet Exploreru stále viac ako 340 miliónov užívateľov. Približne polovica z nich má nainštalovanú verziu, ktorej 12. januára skončila softvérová podpora.

Microsoft sa aj týmto spôsobom usiluje primať užívateľov k prechodu na prehliadač Edge, ktorý je ale zatiaľ dostupný len na počítačoch so systémom Windows 10. Edge bol vyvíjaný nezávisle od Internet Explorera, čo znamená, že niektoré funkcie v ňom chýbajú alebo boli nahradené inými, pokročilejšími. Microsoft v prehliadači Edge sľubuje vyššiu rýchlosť a lepšiu použiteľnosť, a zároveň integráciu virtuálnej hlasovej asistentky Cortana.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ