Amazon v Japonsku ponúka osobného someliéra po telefóne

Tomáš Švec | 09.02.2016 21:45
Someliérstvo objavuje kombinácie, v minulosti... Foto:
Ilustračné foto
Amazon skúša novú službu - osobného someliéra. Stačí zanechať telefónne číslo a skúsený someliér zákazníkovi zavolá a poradí mu s nákupom ideálneho vína.

Nákup vína cez internet je dnes už rovnako bežný ako nakupovanie parfémov či spotrebnej elektroniky. Internetoví predajcovia svojim zákazníkom často ponúkajú aj cenné rady a tipy, ktoré im pomôžu pri rozhodovaní a hľadaní vhodného vína pre konkrétne jedlo. Amazon sa rozhodol ísť ešte o kus ďalej a v Japonsku skúša novú službu, ktorou má za cieľ prilákať domácich k nakupovaniu vína online či prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Someliér zákazníkom zavolá a poradí s nákupom
Profesionálny someliér na vyžiadanie Japoncom zadarmo a na základe konkrétnych požiadaviek poradí, ktoré víno by si mali kúpiť. Postačí, ak Amazonu zanechajú svoje číslo a someliér ich bude spätne telefonicky kontaktovať. “Záleží, ako veľmi vyťažení sú naši someliéri, no bežne očakávame, že budú schopní zákazníkov kontaktovať v priebehu niekoľkých minút,” uviedla pre denník Wall Street Journal hovorkyňa japonského Amazonu.

Someliéra môžu v Japonsku požiadať nie len o nájdenie vhodnej dvojice vína a pokrmu, ale aj o tipy pre nákup vhodného vína pri návštevách, kolegom v práci či vína na oslavy. V ponuke miestnej online vinotéky sa aktuálne nachádza približne 8-tisíc vín. Telefonická konzultácia je personalizovanou službou, ktorú Amazon v iných štátoch a iných jazykoch okrem japončiny neponúka.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ