Skype končí s podporou pre inteligentné televízory

Tomáš Švec | 09.03.2016 10:39
skype, online komunikácia, telefonovanie,... Foto:
Ilustračné foto
Telefonovanie cez televízor nebolo podľa Microsoftu tak obľúbené ako sa čakalo. Firma preto ukončí jeho podporu. Ďalšie verzie Skype pre Smart TV televízory sa už neobjaví.

Používanie Skype na televízore malo byť atraktívnym prvkom inteligentných televízorov s webkamerou. Nestalo sa tak. Microsoft v týchto dňoch ohlásil, že s podporou Skype na Smart TV od júna končí. Firma k tomu dospela po dlhodobom zistení preferencií používateľov, ktorí Skype radšej využívajú na prenosných zariadeniach s menším displejom.

Skype na televízoroch nemal očakávaný úspech
Ak na svojom televízore Skype používate, mali by ste sa informovať priamo o výrobcu televízora, na ktorom bude záležať, či bude aplikácia aj po ukončení podpory naďalej v online obchode dostupná. Mnoho z výrobcov totiž aplikácie s ukončenou softvérovou podporou z obchodu sťahuje a užívateľ si ich už na svoje zariadenie opätovne nainštalovať nemôže. Samsung už medzičasom oznámil, že zo svojho Smart TV obchodu aplikáciu odstráni.

Krátko po tom, čo Skype v roku 2010 ohlásil podporu pre chytré televízory aplikáciu do svojho obchodu zaradili najväčší výrobcovia spotrebnej elektroniky vrátane Samsungu, LG, Sony, Panasonicu, Sharpu, Toshiby a Philipsu. Ako cituje vyhlásenie o ukončení podpory denník BBC, “v priebehu rokov ľudia zmenili spôsob ako používajú Skype. Väčšina z nich ho používa na mobilných zariadeniach – vrátane času stráveného v obývačke.”

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ