Vlastníte starší Kindle? Nezabudnite aktualizovať softvér

Tomáš Švec | 21.03.2016 12:55
Kindle, čítačka kníh, Amazon Foto:
Ilustračné foto
Na aktualizáciu softvéru pre staršie čítačky Kindle zostáva už len posledných niekoľko hodín. Užívatelia, ktorí softvér neaktualizujú, stratia prístup k online službám.

Spoločnosť Amazon pred niekoľkými týždňami začala majiteľom čítačiek Kindle na diaľku aktualizovať firmvér. Pred niekoľkými dňami firma informovala, že užívatelia, ktorým z rôznych dôvodov nebolo možné firmvér aktualizovať, stratia prístup k online službám. Inak povedané, do čítačky si nebudú môcť zasielať zakúpené knihy, sťahovať knihy z cloudu alebo pristupovať k online obchodu Kindle Store. Automatické aktualizácie, ktoré umožnia Kindle aj naďalej plnohodnotne používať sú k dispozícii len do 22. marca. Po tomto termíne si už čítačka nebude môcť aktualizačný balíčk stiahnuť a nainštalovať automaticky, bude tak musieť urobiť až užívateľ.

Čítačky so zapnutou Wi-Fi sa aktualizujú automaticky
Aktualizovať je potrebné všetky čítačky Kindle spred a vrátane roka 2012. Novšie čítačky prípadné odmietnutie zmeny firmvéru na novší vo funkčnosti neovplyvní. Zariadenia, ktoré majú aktivované Wi-Fi si aktualizáciu sťahujú automaticky, preto, ak staršiu čítačku Kindle vlastníte a aj používate, s najväčšou pravdepodobnosťou v nej už máte nainštalovaný najnovší softvér.

Amazon na svojich stránkach zverejnil zoznam čítačiek, ktoré aktualizáciu potrebujú, a aká verzia softvéru by v nich mala byť nainštalovaná, aby nedošlo k obmedzeniu niektorých funkcií. Detaily o inštalovanej verzii firmvéru sú dostupné v nastaveniach čítačky. Ak ste svoju staršiu čítačku Kindle dlhšiu dobu nepoužívali, prípadne ste v nej mali deaktivované Wi-Fi, na automatickú aktualizáciu vám zostáva už len niekoľko hodín. Po zapnutí Wi-Fi postačí v menu zvoliť možnosť synchronizácie a novší firmvér sa nainštaluje automaticky.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ