Bezdrôtové slúchadlá od Samsungu sledujú aj srdcový tep

Tomáš Švec | 05.06.2016 20:30
samsung gear iconx, slúchadlá, samsung Foto:
Slúchadlá Gear IconX od Samsungu snímajú pohybovú aktivitu aj pulz.
Slúchadlá Gear IconX prenášajú zvuk cez Bluetooth, no hudbu prehrávajú aj z vlastnej pamäte. Pri športe navyše sledujú srdcový tep a pohybovú aktivitu

Zaujímavú kombináciu dvoch nositeľných inteligentných zariadení predstavila spoločnosť Samsung. Prvým z nich je náramok Gear Fit2 so zakriveným AMOLED displejom s rozlíšením 216 × 432 bodov. Športový náramok má vlastný operačný systém Tizen a využíva dvojjadrový procesor, 512 MB operačnú pamäť a užívateľské dáta ukladá na 4 GB pamäť. Pod vyšší výkon sa podpísala aj výdrž, ktorá by sa vďaka 200 mAh batérii mala pohybovať v rozmedzí 3 až 4 dní. To síce nie je veľa, no oproti predošlým generáciám náramkov ide o výrazný posun vpred.

Samsung predstavil nový inteligentný náramok... Foto: Samsung
inteligentný náramok, samsung, gear fit2 2 Samsung predstavil nový inteligentný náramok Gear Fit2 so zakriveným displejom.

Náramok Gear Fit2 má zakrivený displej no aj vyššiu cenu

Náramok má zabudovaný akcelerometer, gyroskopický snímač, barometer, snímač srdcového tepu a GPS. S androidným zariadením komunikuje cez Bluetooth. Na displeji zobrazuje základné informácie o aktivite a notifikácie z pripojeného zariadenia. Gear Fit2 budú prví predajcovia na Slovensku ponúkať v polovici júna s odporúčanou cenou 189 eur.

Bezdrôtové slúchadlá merajú pulz, majú aj vlastnú pamäť

Druhou novinkou od Samsungu sú bezdrôtové slúchadlá Gear IconX, ktoré sú o čosi zaujímavejšie než náramok. Vybavené sú vlastnou batériou a aj 4 gigabajtovou pamäťou, do ktorej je možné uložiť skladby vo formáte MP3 a prehrávať ich aj bez pripojenia k externému zariadeniu. S hmotnosťou 6,3 gramov by nemali prekážať pri nosení, aj užívateľ si ale musí zvoliť správnu veľkosť ušných nástavcov, nakoľko slúchadlá sa umiestňujú priamo do záhybov ušnice. Odolať by mali striekajúcej vode, úplne vodotesné ale nie sú.

Slúchadlá Samsung Gear IconX budú dostupné v... Foto: Samsung
samsung, iconx, slúchadlá Slúchadlá Samsung Gear IconX budú dostupné v troch farebných prevedeniach.

Slúchadlá sa zapínajú automaticky po vložení do ucha a ovládajú dotykom či pohybom prsta. Okrem prehrávania hudby slúchadlá monitorujú aj pohyb, prejdenú vzdialenosť, rýchlosť, srdcovú frekvenciu a spálené kalórie. Namerané hodnoty ukladajú do aplikácie S Health po synchronizovaní so smartfónom. Výdrž na jedno nabitie výrobca neuvádza. Do predaja by sa mali slúchadlá Gear IconX dostať v treťom štvrťroku 2016 za cenu 219 eur.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ