CES: Hovoriaca chladnička od LG upozorní ak potravinám končí záruka

Tomáš Švec | 05.01.2017 07:00
LG, Smart Instaview, chladnička Foto:
LG na veľtrhu CES 2017 predstavilo hovoriacu chladničku s asistentkou Alexa od Amazonu.
Pomocou kamery je možné skontrolovať zásoby a hlasovej asistentke Alexa zas nadiktovať, ktoré potraviny má objednať. Čerešničkou na torte je potom ovládanie ďalších netypických funkcií ako je prehrávanie hudby či hľadanie najrôznejších informácií na internete.

Blíži sa doba, keď sa s nami budú rozprávať aj spotrebiče v domácnosti. Amazon už niekoľko mesiacov experimentuje s reproduktormi, ktoré neprehrávajú len hudbu, ale aj počúvajú všetkých naokolo, odpovedajú im na otázky a na požiadanie organizujú aj niektoré aktivity.

Spoločnosť LG zašla ešte o kus ďalej a na veľtrhu CES predstavila „hovoriacu“ chladničku Smart InstaView. Na rozdiel od iných podobných chladničiek používa hlasovú asistentku Alexa od Amazonu. K nej sa môžu členovia domácnosti prihovoriť a okrem bežných príkazov jej môžu napríklad nadiktovať, kedy a aké potraviny má objednať.

Chladnička toho však dokáže oveľa viac. Vybavená je veľkým, 29-palcovým, displejom, ktorý zobrazí jej obsah a upozorní na potraviny, ktorým končí záruka. Vo vnútri sa nachádza panoramatická kamera a užívateľ prostredníctvom mobilnej aplikácie na diaľku vidí, ktoré potraviny treba doplniť. Keďže chladnička je pripojená k sociálnym sieťam a iným online účtom, dokáže pripomenúť, ak niektorý z priateľov práve oslavuje narodeniny.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ