Moderné osvetlenie dokáže priniesť nemalé úspory

PR servis | 21.09.2012 07:59
Ecologic
Foto: Ecologic
- inzercia - V dnešnej dobe, viac ako kedykoľvek predtým je nevyhnutné detailne sledovať výdavky a prevádzkové náklady podniku.

Nedávna finančná kríza po viacerých stránkach negatívne ovplyvnila chod výrobných podnikov a firiem. Po tomto globálnom otrase si viacerí výkonní pracovníci a majitelia spoločností začali uvedomovať dôležitosť detailnej analýzy výdavkov a prevádzkových nákladov a s tým spojené skryté možnosti ich zníženia.

Jednou z ciest ako zredukovať prevádzkové výdavky je zníženie energetickej náročnosti, či už výroby, alebo celkového chodu spoločnosti.
Trh ponúka viacero zaujímavých podôb úspory energií, nepochybne jedno z najefektívnejších riešení súčasnosti a blízkej budúcnosti je LED modernizácia svetelného parku v podniku, teda osvetlenia na báze polovodičových di­ód.

Táto moderná svetelná technológia sa za posledné roky dostala do popredia záujmu, vďaka výraznému progresu čo sa svetelného výkonu, účinnosti, životnosti a kvality svetla týka.
LED osvetlenie v súčasnosti ponúka možnosti, ktoré stoja za zvýšenú pozornosť energetikov, technických pracovníkov a v neposlednom rade finančných manažérov.

Foto: Ecologic
Ecologic Foto: Ecologic

Úspory elektrickej energie, ktoré sa zároveň pri zvýšení kvality osvetlenia pohybujú od 40 do 75% presvedčia aj najväčšieho skeptika nových technológií.
Nehovoriac o niekoľko násobne vyššej životnosti, bezúdržbovej prevádzke a ekologickom svetelnom zdroji v porovnaní s tradičnou technológiou osvetlenia.

Jedna z popredných spoločností na Slovensku, ktorá pre verejný a firemný sektor ponúka komplexné riešenie na kľúč, ako modernizovať osvetlenie s využitím LED technológie je spoločnosť ECOLOGIC.

Od väčšiny projektantských kancelárií, alebo svetelných štúdií sa odlišuje netradičným prístupom ku klientom, ktorým poskytuje viacero služieb s vysokou pridanou hodnotou, ktoré výrazne pomôžu v rozhodnutí, či je investícia do LED osvetlenia vhodná, alebo nie.

Celý proces začína svetelno-technickou obhliadkou, na základe ktorej sa vypracuje presný návrh LED svetelnej sústavy s realistickými vizualizáciami nového osvetlenia, ktorý spĺňa najprísnejšie EU normy z hľadiska intenzity a rovnomernosti osvetlenia.
Pokračuje sa spracovaním detailnej analýzy úspory a návratnosti investície. ktorá klientovi poskytne presné finančné aj ekologické ukazovateľe, na základe ktorých sa zváži efektivita investície. V prípade akceptovateľného výsledku sa zabezpečí výroba a montáž LED svietidiel, ktoré boli navrhnuté na mieru pre konkrétny typ objektu.

Foto: Ecologic
Ecologic Foto: Ecologic

V prípade potreby, spoločnosť ECOLOGIC zabezpečí komplexné prefinancovanie celého projektu s možnosťou získať dodatočné finančné zdroje vo forme eko-grantu.

Takýmto spôsobom vie klient získať ucelené riešenie úspory prevádzkových nákladov, ktoré nezaťaží rozpočet spoločnosti a zároveň výbornú možnosť zviditeľniť sa, ako ekologicky zmýšľajúca firma, ktorá je ohľaduplná k životnému prostrediu.

Pokiaľ Vás celkový projekt zaujal a radi by ste sa dozvedeli, akým spôsobom by sa dal Váš súčasný svetelný park zmodernizovať, spoločnosť ECOLOGIC je pripravená ponúknuť Vám pomocnú ruku a ponúka bezplatne vypracovanie analýzy úspory a návratnosti celej investície.
Viac informácií sa dozviete na www.ecologic.sk