Musk nenechal nič na náhodu. Astronauti majú aj kombinézy štýlové

Historická udalosť prvého letu do vesmíru pod taktovkou súkromnej spoločnosti musí mať štýl.

30.05.2020 09:34
Douglas Hurley  a Robert Behnken astronauti Foto: ,
Astronauti NASA Douglas Hurley (vľavo) a Robert Behnken.
debata (208)

Dvojica astronautov je oblečená v bielych kombinézach s čiernym prúžkom a k elegantnej kozmickej lodi ich odvezie nemenej luxusné a elegantné auto Tesla.

S nápadom zladiť obleky s autom aj loďou prišiel zakladateľ Tesly aj SpaceX Elon Musk, ktorý je veľkým fanúšikom science-fiction aj okázalého prepychu.

„Je to naozaj parádne a myslím si, že najlepšie to povedal môj desaťročný syn, ktorý mi povedal, že som teraz naozaj ‚cool‘,“ uviedol Doug Hurley. SpaceX podľa neho na vonkajšom dizajne lode nijako nešetril. „A rovnako usilovne pracovali aj na tom, aby všetko perfektne pracovalo aj vo vnútri,“ dodáva astronaut.

Obleky ušili astronautom na mieru. Pri ich vývoji bola na prvom mieste bezpečnosť, ale snaha ohromiť bola v tesnom závese, poznamenáva AP.

„Je dôležité, aby boli obleky pohodlné a tiež inšpiratívne,“ uviedol riaditeľ misie Benji Reed. „Najmä sme ich ale navrhli tak, aby bola posádka v bezpečí,“ dodáva.

Američania pri svojich vlastných misiách používali vrecovité ostro oranžové obleky, ktoré okrem astronautov preslávili aj filmy ako Armageddon alebo Vesmírni kovboji. „Aj tieto kombinézy mali svoj vlastný šarm,“ konštatoval Robert Behnken. On i Hurley si ich obliekli dvakrát pri predchádzajúcich misiách.

208 debata chyba
Viac na túto tému: #vesmír #móda #NASA #štýl #Elon Musk #SpaceX #Falcon 9 #Crew Dragon