Petícia vyzýva Jeffa Bezosa, aby sa z cesty do vesmíru už nevracal na Zem

Na internete sa objavila petícia, ktorá vyzýva miliardára Jeffa Bezosa, aby sa zo svojej plánovanej júlovej cesty do vesmíru už nevracal na Zem.

23.06.2021 20:00
Blue Origin New Shepard Separation Earth View Foto:
Ilustračné foto.
debata (11)

Petíciu za dva týždne podpísalo bezmála 96 000 ľudí a ich počet stále rastie. Na výzvu určenú „proletariátu“ na serveri change.org upozornil denník The Guardian.

„Miliardári by nemali existovať… na Zemi ani vo vesmíre, ale ak by sa (k ceste) rozhodli, mali by tam zostať,“ uvádza sa v petícii, ktorá vznikla pred dvoma týždňami.

USA vesmír Blue Origin let prvý posádka Čítajte aj Let do vesmíru s Jeffom Bezosom vydražili za 28 miliónov dolárov

Začiatkom júna Bezos oznámil, že on a jeho brat Mark budú prvými členmi posádky lode New Shepard, postavenej Bezosovou spoločnosťou Blue Origin. Let „na okraj vesmíru“ bude trvať 11 minút, šesť cestujúcich vynesie 100 kilometrov nad povrch Zeme. Štart je plánovaný na 20. júla.

Zakladateľ firmy Amazon Bezos je najbohatším mužom sveta a celoživotným nadšencom vesmíru. Okrem Amazonu založil v roku 2000 spoločnosť Blue Origin, ktorá vyvíja technológiu pre komerčné lety do vesmíru. V januári 2019 spoločnosť úspešne otestovala raketu New Shepard s cestovným modulom určeným pre suborbitálne lety.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #vesmír #Jeff Bezos #petícia #let do vesmíru