Mačka sa udomácnila v Tescu, odmieta odísť preč

Ryšavý kocúr Pumpkin sa stal veľkou hviezdou internetu. Jeho profily na sociálnych sieťach sledujú tisíce ľudí.

28.01.2020 18:28
pumpkin-1 Foto:
Kocúr menom Tekvica je hviezdou sociálnych sietí.
debata (6)

Zamestnanci predajne Tesco v obci Thorpe Marriott neďaleko anglického Norwichu už vyše roka bojujú s kocúrom, ktorý sa v ich predajni udomácnil a odmieta z nej odísť. Šesťročný ryšavý kocúr Pumpkin (Tekvica), ktorý najradšej oddychuje na jednej z automatických pokladní, sa už medzičasom stal veľkou hviezdou internetu, jeho profily na sociálnych sieťach sledujú tisíce ľudí, vymieňajú si o ňom informácie a mnohí z nich už dokonca cestovali do Thorpe Marriott len preto, aby sa tam s Pumpkinom stretli.

Kocúr patrí miestnej obyvateľke Jo Hardingovej, ktorá sa ho snaží držať u seba doma, no nie vždy úspešne. Zvlášť cez deň, keď je v práci, si mačka navykla chodiť do neďalekej predajne, kde sa prechádza hore-dole cez posuvné dvere, prípadne skočí na svoju obľúbenú automatickú pokladňu a zadrieme na nej.

Predajňa Tesco už v novembri 2018 uistila zákazníkov, že jej zamestnanci spravia všetko pre to, aby mačku naučili, že do obchodu nesmie chodiť. „Hoci máme tú malú ryšavú mačku, ktorá nás navštevuje, veľmi radi, predajňa potravín nie je pre mačku to najvhodnejšie miesto, a preto ju naši kolegovia nenásilne usmerňujú, aby vyšla von,“ uvádza sa v stanovisku predajne.

Podľa britskej BBC sa už dlhšie zdalo, že kocúr poslúchol a do obchodu prestal chodiť, maximálne sa prechádza po jeho okolí. Cez víkend sa však neposlušný Pumpkin opäť vrátil na svoje obľúbené miesto a jeden zo zákazníkov ho odfotografoval, ako spokojne drieme na „svojej“ automatickej pokladni. Hovorca predajne na to reagoval vyhlásením, že „nie je celkom v moci“ pracovníkov Tesca držať Pumpkina mimo predajne, a jeho návštevy preto môžu pokračovať.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #internet #Tesco #sociálne siete #mačka #kocúr