Koniec sveta nastane o dve až štyri desaťročia, tvrdí dvojica odborníkov

Vedci Mauro Bologna a Gerardo Aquino na základe najnovších výpočtov uviedli, že vysoká miera odlesňovania na planéte povedie k obrovskej katastrofe.

11.08.2020 07:37
oblaky, zemegula, hurikány, satelitný záber Foto:
Ilustračné foto.
debata (76)

Podľa najnovších vedeckých výpočtov nastane koniec sveta v priebehu najbližších štyroch desaťročí. Odborníci Mauro Bologna a Gerardo Aquino na základe najnovších výpočtov uviedli, že vysoká miera odlesňovania na planéte povedie k obrovskej katastrofe. Ľudstvo má podľa nich pred sebou už iba dve až štyri dekády.

Bologna a Aquino sa rozhodli analyzovať mieru odlesňovania na našej planéte a spotrebu zásob svetovej populácie. Podľa názoru uvedenej dvojice výskumníkov existuje až 90-percentná šanca, že naša civilizácia bude o niekoľko desaťročí minulosťou.

„Na základe porovnania súčasnej miery spotreby zdrojov a najlepších odhadov nárastu technologického tempa z nášho výskumu vyplýva, že ľudstvo má menšiu ako 10-percentnú šancu na prežitie veľkej katastrofy,“ píšu vedci vo svojej práci.

Ako podotkli Bologna s Aquinom, stromy plnia na Zemi mnoho úloh, ktoré sú nevyhnutné na prežitie ľudstva. Okrem produkovania kyslíka absorbujú oxid uhličitý, chránia pôdu a regulujú vodné hospodárstvo. Podľa týchto odborníkov rastúce tempo odlesňovania našej planéty spôsobí, že zvyšné množstvo stromov na Zemi nedokáže zvládnuť svoje funkcie, a to bude začiatok konca súčasnej civilizácie.

76 debata chyba
Viac na túto tému: #Zem #vedci #svet #planéta #ľudstvo #kaatastrofa