Záhada kvádra v Utahu sa zvyšuje, objekt z púšte zmizol

Záhadný lesklý kváder, ktorý sa objavil v odľahlej púšti na juhovýchode Utahu pred dvoma týždňami, je preč, upozornila agentúra Reuters.

30.11.2020 08:53
debata (32)

O zmiznutí informovali úrady a na sociálnych sieťach sa objavili fotografie z miesta, na ktorých je vidieť len kopa kamenia a malý kúsok kovu v tvare trojuholníka, ktoré na mieste zostali.

Úrady v Utahu o náleze informovali začiatkom minulého týždňa po tom, ako 3,6 metra vysoký kovový kváder 18. novembra objavila posádka vrtuľníka pri sčítaní oviec. Informácia o tajomnom objekte okamžite vyvolala rozruch a rad špekulácií o tom, kde sa objekt vzal. Podľa niektorých mohli objekt umiestniť do púšte návštevníci z vesmíru, podľa iných to mohol byť fanúšik sci-fi filmu 2001: Vesmírna odysea Stanleyho Kubricka, v ktorom sa objavujú podobné čierne predmety vytvorené neznámym mimozemšťanom.

Úrady síce presné miesto, kde sa monolit nachádzal, neprezradili, nadšencom sa však podarilo miesto odhaliť a na sociálnych sieťach sa objavila séria fotografií ľudí sa záhadným kvádrom dvakrát vyšším ako priemerný dospelý človek. Teraz však objekt zmizol a zdá sa, že nikto nevie kam. Federálny Úrad pre správu pôdy a ministerstvo pre verejnú bezpečnosť štátu Utah uviedli, že o tom nič nevedia.

„Dostali sme správy, že nelegálne inštalovaná stavba označovaná ako ‚monolit‘ bola odstránená z verejných pozemkov Úradu pre správu pôdy neznámou stranou,“ uviedol úrad na svojom webe. Objekt bol údajne odstránený v piatok večer, napísala agentúra Reuters.

Na internete sa okamžite spustilo množstvo špekulácií o tom, čo sa mohlo stať. Podľa jednej osoby sa „vesmírni mimozemšťania vrátili, aby ho odstránili“.

Umelecký svet špekuloval, že objekt bol dielom sochára Johna McCrackena, ktorý zomrel v roku 2011. Jeho syn Patrick McCracken denníku The New York Times povedal, že jeho otec mu v roku 2002 povedal, že by rád zanechal svoje umelecké dielo na odľahlom mieste, kde by bolo objavené neskôr.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #utah #mimozemské civilizácie #kváder