Americká astrologička vychádza z údajov NASA

Newyorská astrologička Susan Millerová, ktorej predpovede sledujú milióny užívateľov internetu a ktorá veští módnym tvorcom aj hviezdam Hollywoodu, chce svoje umenie urobiť pragmatickejším.

13.04.2016 15:00
astrológia, veštenie, horoskop Foto:
Ilustračné foto.
debata (10)

Na prvý pohľad pôsobí táto najznámejšia americká astrologička skôr ako poradca pre zdravý životný štýl. Žiadne krištáľové gule. Millerová vychádza z údajov od Národného úradu pre letectvo vesmír (NASA). Dešifruje pôsobenie hviezdnych konštelácií na naše životy, napísal francúzsky týždenník L'Express.

„Plan by the planets“ (plánujte podľa planét), presviedča pravidelne svojich 215-tisíc predplatiteľov na Twitteri. Tejto šesťdesiatničke (presný vek odmieta zverejniť) načúva svet módy a celý Hollywood. Jej mesačné predpovede sú ako evanjelium pre viac ako 6,5 milióna návštevníkov mesačne.

V roku 2014 jej predpoveď konzultovalo 50 miliónov ľudí. Jej vernými sú návrhárka Mary-Kate Olsenová, modelky Molly Simsová a Dree Hemingwayová, dizajnér Cece Cord, ale aj návrhár Jeremy Scott, módny fotograf Carter Smith, herečka Lindsay Lohanová či spevák Pharrell Smith. Na radu sa jej pýtajú významné módne domy, ako je Chanel, Dior či Chopard. Pri príležitosti sviatku svätého Valentína ju zasa požiadal Chloé, aby pre jeho zákazníkov zostavila online horoskopy týkajúce sa lásky.

Ako si vysvetlíme zvýšený záujem sveta módy o astrológiu? „Ľudia z módnych kruhov sú astrológiou zvlášť priťahovaní, pretože sú obdarení zvýšenou citlivosťou. Majú otvorenejšiu víziu módy a nemajú strach hľadať odpovede mimo vyšliapanej cesty,“ odpovedá Susan Millerová. Vo svete módy má znamenie Leva osobitný význam pre farby. Tie vynikajú vo vysokom krajčírstve, v luxusnom oblečení. „Je to znamenie pre návrhárov vo Francúzsku,“ hovorí Millerová. Baran označuje dobrých podnikateľov. „Marc Jacobs je vynikajúci baran! Má módu a biznis v krvi,“ uviedla.

Jej rady padajú na úrodnú pôdu. Nevhodná konštelácia hviezd viedla už mnohých k tomu, že odložili podpísanie zmluvy alebo dokonca módnu prehliadku. Americká návrhárka Cynthia Rowleyová napríklad pozvala v roku 2009 astrologičku na svoju prehliadku, ale tá ju presvedčila, aby ju odložila. Konštelácia hviezd bola podľa Millerovej z astrologického hľadiska katastrofálna.

No Susan Millerová odmieta nálepku veštkyne dobrých správ. Nič vraj nie je vopred pevne určené. „Čím viac hviezdy študujem, tým viac verím na slobodnú vôľu,“ zveruje sa. Je praktizujúcou katolíčkou a uisťuje, že znalosť hviezd nie je žiadnou náhradou viery.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #NASA #veštenie #astrológia