Kto vyrobí najlepšieho sexrobota s inteligenciou?

Nemusí trvať dlho a partner či partnerka vás môže v posteli vymeniť za robota. Aspoň v to dúfa niekoľko firiem, ktoré sa pretekajú o to, kto vytvorí najlepšieho sexuálneho robota vybaveného umelou inteligenciou (AI). Pretože ten, komu sa to podarí, môže počítať so značnými ziskami.

15.05.2017 14:00
roboty, umelá inteligencia Foto:
Nafukovacie bábiky budú čoskoro minulosťou a nahradia ich robotické umelé partnerky, ktoré majú byť vybavené aj umelou inteligenciou.
debata

Priemysel sexuálnych robotov má odhadovanú hodnotu 24 miliárd eur, ktoré môže zhrabnúť ten, komu sa podarí vyrobiť najviac sexy a prirodzene pôsobiaceho robota. S takými funkciami, ako je bod G či schopnosť hovoriť, by zákazníci mohli byť ochotní – ako aspoň dúfajú výrobcovia – zaplatiť za osobnú sexuálnu hračku tisíce eur.

Napríklad umelá brunetka Samantha, ktorej telo je vybavené množstvom senzorov a túži po tom, aby sa jej „neustále niekto dotýkal“. Táto silikónová sexuálna robotka dokáže „cítiť“ ľudský dotyk, má spomínaný bod G a vzdychá, keď je vzrušená, tvrdí jej výrobca. Ďalšia je robotka menom Harmony, ktorú jej výrobca, firma RealDoll, naprogramoval tak, aby bola okúzľujúca, vtipná a „dokázala sa do vás zamilovať“. Podľa tvorcov dokáže „hovoriť veci, ktoré nečakáte“. A tí, ktorí svoje milenky radi ovládajú, môžu rôzne nastavovať jej náladu a ďalšie funkcie s pomocou aplikácie. Tí, čo nechcú mať v posteli chladný plast, môžu nastaviť svojmu sexuálnemu robotovi tep, aby pôsobil ešte ľudskejším dojmom.

Firma sídliaca v Kalifornii vyrába sexuálne panny od roku 1996 a tvrdí, že je ochotná ich zaslať do ktorejkoľvek krajiny na svete. Jej aktuálna ponuka štandardných sexuálnych panien sa začína v prepočte na necelých 6-tisíc eurách a môže dosiahnuť až dvojnásobok za robota upraveného na objednávku podľa individuálnych požiadaviek a predstáv. Na výber je osemnásť ženských modelov a dva mužské.

Nový model vybavený umelou inteligenciou, ktorý má ísť do predaja počas tohto roka, bude začínať na základnej cene 14¤300 eur. Budúci majitelia, čiže „partneri“, ako ich firma označuje, si môžu stiahnuť aplikáciu, ktorá nastaví osobnosť robotky ešte predtým, ako im bude doručená kuriérskou službou. S pomocou výrobcu si budú môcť vybrať z viacerých možností. Napríklad či má byť ich sexuálna robotka „milá“, „vášnivá“, „plachá“, „múdra“ a podobne.

Odborníci veria, že počas nasledujúcich 40 rokov budú mať ľudia bežne sex s robotmi, a dokonca sa budú do nich aj zamilovávať a budú sa ženiť či vydávať za svojich androidných spoločníkov. Len v Amerike by to pre tisícky mužov znamenalo splnený sen, pretože na desaťtisíce sa odhaduje počet fetišistov zameraných práve na robotky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #umelá inteligencia #sexuálny partner #robot