Vynašli oblečenie, ktoré rastie s deťmi

Vo Veľkej Británii vynašli recept na problémy rodičov, ktorým padne zaťažko deťom vždy po pol roku obnovovať šatník, keďže do starých šiat sa už nezmestia. Absolvent technickej univerzity Ryan Yasin vynašiel nový typ oblečenia, ktorý rastie s deťmi.

08.09.2017 07:40
debata

Ošatenie, vyrobené z látky, ktorá umožňuje jeho postupné naťahovanie, sa už predáva pod značkou Petit Pli a je určené zatiaľ pre deti vo veku od pol roka do troch rokov.

V prípade úspechu projektu uvažuje Yasin aj o rozšírení na iné vekové kategórie a nevylučuje ani to, že neskôr začne vyrábať „samozväčšujúce sa“ šaty aj pre dospelých. „Už som mal zopár žiadostí aj od dospelých. Práve teraz sa tým zaoberáme. Mohlo by ísť predovšetkým o tehotenské odevy, keďže tehotné ženy menia veľkosť veľmi rýchlo,“ povedal autor netradičného nápadu.

Na myšlienku začať vyrábať šaty, ktoré sa zväčšujú, prišiel Yasin pri riešení praktických problémov vo vlastnej rodine. „Moja sestra mala ďalšie dieťa, ja som poslal nejaké šaty a neboli mu dobré, pretože príliš rýchlo rástlo. Tak som si povedal, že by sa šaty mali rastu detí prispôsobovať,“ vysvetlil pre BBC.

Šaty z kolekcie Petit Pli sa dajú prať v pračke a sú odolné proti vetru aj vode. Ich tvorca sa chce sústreďovať na rodovo neutrálny štýl. „Môžete ich striedať medzi súrodencami, ktorí sú iného pohlavia,“ vyjadril sa ich tvorca.

Yasin pripúšťa, že jeho šaty vyzerajú netradične a zrejme nie každému sa budú páčiť. „Vyzerajú dosť futuristicky a časť zákazníkov na ne nemusí byť pripravená,“ uviedol.

debata chyba
Viac na túto tému: #vynález #oblečenie pre deti