Majte svoje mesto vo vrecku

Viete o rozbitej ceste či chodníku? Objavili ste čiernu skládku alebo zistili, že na ulici nefunguje osvetlenie?

14.11.2018 06:00
debata
Aplikácia podľa vašej polohy automatický... Foto: archív
IMG 9967 Aplikácia podľa vašej polohy automatický priradí oznámenie kompetentnému úradu kdekoľvek na Slovensku.
Ak nie ste z tých, čo nad nepríjemným zistením len mávnu rukou, a na vašom okolí vám skutočne záleží, využite praktického pomocníka. Aplikácia Mesto vo vrecku vás do pár sekúnd spojí s kompetentnými, ktorí sa tak môžu pustiť do riešenia problému.

Na papierovačky zabudnite. Nemusíte vypisovať siahodlhé podnety na úrady. Ak ste zodpovedný občan, ktorému záleží na jeho okolí, stiahnite si zadarmo do mobilu novú aplikáciu Mesto vo vrecku. Je využiteľná na území celého Slovenska doslova na pár klikov. Umožňuje poslať podnet magistrátu či miestnemu úradu a upozorniť na problém vo vašom okolí.

Aplikácia podľa vašej polohy automatický priradí oznámenie kompetentnému úradu kdekoľvek na Slovensku. Stačí pár klikov a hlásenie od občana bude okamžite doručené predstaviteľom mesta či mestskej časti. To všetko bez nutnosti registrácie s možnosťou vyplnenia kontaktných údajov, ale tiež s možnosťou zaslať podnet anonymne. „Aktívna komunikácia medzi občanom a samosprávou je nevyhnutným predpokladom reálneho fungovania vecí v našom vašom okolí, to je zmyslom našej slovenskej appky,” hovoria jej tvorcovia.

Je dostupná pre všetky mobilné zariadenia s operačným systémom Android aj iOS. Okrem súčasných možností sa v blízkej budúcnosti rozšíri o ďalšie funkcie a výrazne tak zjednoduší komunikáciu medzi občanom a samosprávou.

Ako to funguje:

  • Stiahnite si bezplatnú aplikáciu;
  • Vyberte tému podnetu (stav mestskej zelene, nelegálna skládka, znečistenie vody, chyby na ceste, chodníku, porucha verejného osvetlenia, alebo výskyt túlavých zvierat );
  • Mobilom urobte snímku;
  • Pridajte krátky text a odošlite.
Spracovala: dh
debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #Slovensko #smartfón #aplikácia #Pomocník #Mesto vo vrecku