Nevyhnutná súčasť starnutia: Ženy sa začnú meniť na svoje matky, keď majú 33 rokov

Pre mnoho žien nie je predstava, že sa začnú podobať svojim matkám, nijako lákavá - a snažia sa tejto premene všetkými prostriedkami zabrániť.

25.03.2019 16:00
shutterstock 1282731967 Foto:
Podľa štúdie sa ženy začnú podobať svojim matkám, keď dosiahnu vek 33 rokov. Vtedy začnú preberať jej zvyky, vkus aj postoje, bez toho, aby dovtedy tušili, že k čomukoľvek z toho môžu inklinovať.
debata

Nový prieskum však naznačuje, že ich snahy sú márne, a táto zmena je nevyhnutná, napísal spravodajský server Daily Mirror.

Podľa štúdie, ktorú vykonal londýnsky chirurg Julian Da Silva, ženy sa začnú podobať svojim matkám, keď dosiahnu vek 33 rokov. Vtedy začnú preberať jej zvyky, vkus aj postoje, bez toho, aby dovtedy tušili, že k čomukoľvek z toho môžu inklinovať. To platí zvlášť v prípade, že žena nedávno porodila svoje prvé dieťa.

Toto správanie zahŕňa prijímanie rovnakých porekadiel, prevádzkovanie rovnakých koníčkov a dokonca aj sledovanie rovnakých televíznych relácií ako ich matky. Tiež muži sa zhruba v tom istom veku začínajú premieňať na svojich otcov, uviedol Da Silva. Začne sa im páčiť rovnaká hudba a prijímajú zhodné politické postoje.

Okrem toho, že sa začíname správať ako naši rodičia, mnohí z nás sa im tiež s postupujúcim vekom začíname viac podobať. „Hlavným spúšťačom je, keď sa staneme rodičmi, a dôležité sú tiež faktory zo životného štýlu,“ tvrdí Da Silva.

„Je to nevyhnutná súčasť starnutia, ale zároveň ide o proces, ktorý sa mnoho ľudí snaží čo najviac odsúvať. Preto sa tiež tento vek zhoduje s dobou, keď ľudia priemerne absolvujú prvý zákrok plastickej chirurgie,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #správanie #životospráva #matky a dcéry