VIDEO: Víchor odvial slnečník štyri metre do vzduchu. Aj s mužom, ktorý ho držal

Rozruch doma aj v cudzine vyvolali zábery z pouličnej kamery v meste Kadirli v jihotureckej provincii Osmaniye, kde silný víchor odvial z kaviarne slnečník s podstavcom - aj s mužom, ktorý sa ho pokúšal pridržať.

01.04.2019 16:25
debata

Sadik Kocadalli sa podľa ruskej redakcie BBC dostal až do štvormetrovej výšky. Dobrodružný let prežil bez úhony, na rozdiel od muža, na ktorého slnečník dopadol. Zraneného museli odviezť do nemocnice so zlomenou nohou a rebrami. Odvážny letec a jeho priatelia, ktorí sa tiež pokúšali slnečník udržať na zemi – sa potom kúskom pochválili pred kamerami.

BBC však opis dramatickej príhody opísala titulkom požičaným zo slávneho románu a ešte slávnejšieho filmu Gone with the Wind, ktorý sa vo svete prekladá ako Odviate vetrom.

Server Newsru.com zas pripomenul obdobné príhody so šťastným koncom z iných končín sveta: pred tromi rokmi víchor v Číne vyniesol školáka až do výšky niekoľkých metrov, ale dieťa z následného pádu vyviazlo len s pár modrinami. Vlani v júni v meste Matamata na Novom Zélande sa tornádo zmocnilo trinásťročného chlapca, ktorý ale tiež z hrátok so živlom vyšiel len s modrinami. A tiež vlani v júni víchrica v meste Commerce City v americkom štáte Colorado odviala mobilné toalety až do výšky desiatok metrov – našťastie v búdkach zrovna nikto nebol.

debata chyba
Viac na túto tému: #vietor #Turecko #človek #slnečník