Nemecký zubár vytiahol najdlhší ľudský zub na svete

Zubný lekár Max Lukas z nemeckého mesta Offenbach am Main vytiahol jednému zo svojich pacientov zub dlhý 37,2 milimetra, čo predstavuje nový svetový rekord.

30.10.2019 08:20
zub Foto:
K vytiahnutiu tohto nezvyčajne dlhého ľudského zubu došlo ešte vlani v septembri v blízkom meste Mainz, a to v rámci zákroku, ktorý podľa Lukasa nebol spočiatku "ničím pozoruhodný".
debata

V utorok (29. októbra) získal potvrdenie o zápise do Guinnessovej knihy rekordov, informovala tlačová agentúra DPA a ešte predtým aj regionálny denník Frankfurter Neue Presse.

K vytiahnutiu tohto nezvyčajne dlhého ľudského zubu došlo ešte vlani v septembri v blízkom meste Mainz, a to v rámci zákroku, ktorý podľa Lukasa nebol spočiatku „ničím pozoruhodný“. Pacientom bol Nemec s chorvátskymi koreňmi, ktorý prišiel do ordinácie s opuchom a silnými bolesťami.

Zubár zistil, že zdrojom ťažkostí je očný zub, pričom už na röntgenovej snímke videl, že je „neuveriteľne“ dlhý. Po vytiahnutí „zhromaždil a odovzdal všetky dôkazy“, na čo získal po zdĺhavom preverovaní potvrdenie, že ide o svetový rekord.

debata chyba
Viac na túto tému: #zub #Guinnessova kniha rekordov #zubný lekár