V USA začínajú predávať vegetariánske klobásy s prísadou z molekúl s chuťou mäsa

08.01.2020 07:06

Molekuly získané z rastlinných produktov podľa BBC chuťovo pripomínajú krv.

Pre začiatok v 67 predajniach Burger King v Spojených štátoch začnú predávať nové vegetariánske klobásy, ktorých chuť bude podľa ich výrobcov na nerozoznanie od skutočného mäsa.

Podľa britskej BBC takúto chuť dosiahli výrobcovia pridaním hemu, molekuly získanej z rastlinných produktov. Tá obsahuje železo, a – ako píše BBC – chuťovo „pripomína krv“. Za novým vynálezom stojí firma Impossible Foods (Neskutočné jedlá), ktorá vyvíja jedlá pripomínajúce chuť bravčového mäsa.

Už v minulosti na seba upozornila takzvaným Impossible Burgerom, teraz prináša ďalšiu novinku nazvanú Impossible Sausage. Klobásky, ktoré vlastne vôbec nie sú klobáskami v pravom zmysle slova, budú zatiaľ obsahovať sendviče Croissan'wich v Burger Kingu.

Páči sa Vám tento článok? Prosíme, podporte kvalitnú žurnalistiku.

Cieľom denníka Pravda a jeho internetovej verzie je prinášať Vám každý deň aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá, ďalšie užitočné a praktické informácie ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť Poslať SMS Predplatiť denník
#USA #molekuly #hamburger #Burger King
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku