V talianskej nemocnici liečia nakazených krvou vyliečených pacientov

V nemocnici v severotalianskej Pavii liečia chorých s koronavírusom transfúziami krvi, ktorú darovali vyliečení pacienti s vytvorenými protilátkami.

02.04.2020 19:56
korona8 Foto:
Koronavírus.
debata (4)

Postup už odskúšali lekári v Číne, informovala agentúra APA. Prvými darcami krvi boli dvaja lekári, ktorí sa z choroby COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje, vyliečili.

Výsledok tejto testovacej liečby odborníci označili za pozitívny, hoci oficiálne informácie doteraz zverejnené neboli. Nemocnica už vyzvala vyliečených pacientov, aby prišli darovať krv.

O liečbe pomocou krvnej transfúzie sa pochvalne vyjadrovala delegácia čínskych lekárov z mesta Wu-chan, ktorá lombardskú Paviu navštívila pred dvoma týždňami. Podľa nich bola v Číne testovaná na tisícoch pacientov s vynikajúcimi výsledkami. Wu-chan je pôvodným epicentrom nákazy, ktorá sa odtiaľ začala šíriť koncom minulého roka.

Taliansko počas šiestich týždňov od začiatku epidémie v krajine zaznamenalo takmer 14 tisíc úmrtí po nákaze koronavírusom, čo je najviac na svete. S viac ako 115 tisícami potvrdených prípadov nákazy je druhou najpostihnutejšou krajinou sveta po Spojených štátoch.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #krv #transfúzia #koronavírus #Covid-19