V Indii sa šíri nové záhadné ochorenie. V nemocnici skončili stovky ľudí

Nové ochorenie má dokonca aj prvú obeť. Detaily zatiaľ nie sú známe. Medzi príznaky patrí nevoľnosť, pálenie očí či omdlievanie.

07.12.2020 12:45
vírus, baktérie Foto:
Ilustračné foto.
debata (6)

Nové ochorenie, ktoré sa začalo šíriť v indickom štáte Ándhrapradéš, zatiaľ lekári a odborníci nedokázali popísať a identifikovať. Vie sa o ňom len to, že sa šíri rýchlo, má celé spektrum príznakov a môže viesť aj k smrti. Vo veľmi krátkej dobe sa ochorením nakazili stovky ľudí a takmer 350 ľudí bolo hospitalizovaných, z ktorých už jeden zomrel. Pacienti v meste Eluru v priebehu víkendu lekárom hlásili rôzne príznaky počnúc stratou vedomia, pálením očí, nevoľnosťou a záchvatmi. Všetci pacienti, ktorí boli vyšetrení alebo hospitalizovaní s podozrením na nové ochorenie mali zároveň negatívne testy na koronavírus.

Pacient, ktorý na nové ochorenie zomrel mal podobné príznaky ako iní pacienti, no následne dostal silný infarkt. Podľa predbežných virologických testov nebola u nakazených preukázaná žiadna vírusová infekcia, ktoré sú v juhovýchodnej Indii bežné. Hygienici v súčasnosti testujú zdroje pitnej vody s cieľom vylúčiť možnú kontamináciu. “Príčina ochorenia je zatiaľ neznáma. Vykonávame celé spektrum rôznych testov, vrátane kontroly potravín, vody a mlieka,” uviedol pre server CNN vrchný kontrolór oblasti Ándhrapradéš, Dolla Joši Roy.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #India #vírus #ochorenie #pandémia #koronavírus