BBC: Indický pár v zaplavenej oblasti doplával na svadbu v hrnci na varenie

Pár z indického štátu Kerala, ktorý v súčasnej dobe sužujú povodne, bol natoľko odhodlaný nechať sa oddať, že sa na obrad do chrámu dopravil zaplavenými ulicami v obrovskom hrnci na varenie.

19.10.2021 08:18
debata (1)

Fotografie dvojice sa objavili na sociálnych sieťach a priniesli chvíľu útechy regiónu devastovanému silnými dažďami, napísal server stanice BBC.

Lejaky spôsobili v posledných dňoch na juhu Indie záplavy aj zosuvy pôdy. Voda zmietla na mnohých miestach mosty i cesty. Niekoľko miest a dedín zostalo odrezaných od zvyšku sveta. Živel si pritom podľa agentúry AP vyžiadal životy troch desiatok ľudí.

Zdravotníci Akasa a Aišvarja z dediny Thalavadí však napriek prírodnej katastrofe svoju svadbu nechceli zrušiť. Nevedeli, kedy si zase budú môcť vziať v práci voľno, opísala agentúra PTI.

Správcovia miestneho chrámu, hoci bol tiež čiastočne zaplavený, s obradom súhlasili a tak si dvojica vypožičala z inej svätyne veľký hliníkový hrniec, do ktorého sa v pondelok usadila a vyrazila na svadbu. Zaplavenými ulicami ich pritom ťahali nejakí muži.

Ženích Akasa neskôr médiám povedal, že na poslednú chvíľu iný vhodný dopravný prostriedok nezohnali. „Premenilo sa to vo svadbu, akú sme si nikdy nepredstavovali,“ dodala nevesta Aišvarja.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #India #Povodeň #nevesta #ženích