V Taliansku sa mačací migrant z Tuniska po trištvrte roku vrátil k svojej rodine

Šťastný koniec mala pre kocúra menom Rambo cesta z Tuniska do Európy. Po deväťmesačnom odlúčení sa vrátil k svojim majiteľom, migrantom, ktorí našli nový domov v Taliansku. Informovala o tom agentúra APA.

28.12.2021 10:49
debata

Štvorročný kocúr Rambo sa v polovici marca dostal so svojimi majiteľmi na taliansky ostrov Lampedusa. Tam sa ale museli rozdeliť, pretože Ramba rovnako ako všetky zvieratá zo severnej Afriky čakala povinná šesťmesačná karanténa. Dočasne sa ho ujala istá žena z Lampedusy. Rodine Maalúlových sa vďaka iniciatíve úradov v juhotalianskej Kampánii podarilo nájsť bývanie v meste Ceraso v provincii Salerno.

Pri príležitosti zlúčenia rodiny a jej mačacieho maznáčika sa na radnici v Cerase uskutočnila malá slávnosť, na ktorej sa zúčastnil tamojší starosta Aniello Crocamo a jeho lampeduský kolega Toto Martello.

„Návrat mačky (k rodine) je malým gestom veľkej ľudskosti,“ vyhlásil Martello. Majitelia kocúra Fatima and Ahmed Maaloulovci povedali, že ich tri dcéry majú z opätovného stretnutia s Rambom obrovskú radosť. „Je to pre nich ako rozprávka, ktorá sa stala skutočnosťou, a výnimočný darček na Vianoce,“ uviedli rodičia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Lampedusa #migranti #migrant #kocúr