Izrael hlási prvý prípad „flurony“ – zriedkavej dvojitej infekcie covidom a chrípkou

Izrael zaznamenal prvý prípad vzácnej zmesi dvoch chorôb, chrípky a koronavírusu, nazývaných „flurona“. Pacientkou bola mladá tehotná žena, ktorá je v nemocnici s miernymi príznakmi choroby.

02.01.2022 10:47
tehotenstvo, bruško, žena, úsmev, matka, tehotná Foto:
Ilustračné foto.
debata (45)

„Hneď po príchode jej diagnostikovali chrípku a koronavírus,“ povedal Arnon Vizhnitser, riaditeľ gynekologického oddelenia nemocnice Beilinson v meste Petah Tikva.

Omikron coronavirus variant. Omicron Covid-19 variant Coronavirus. Mutated coronavirus SARS-CoV-2. New strain of covid. Mutated virus from South Africa. Virus molecules and Omicron label. Čítajte aj Omikron sa skončí vtedy, keď sa ním nakazia celé masy

„Oba testy, ktoré sme jej urobili, vyšli pozitívne,“ povedal pre miestne noviny Hamodia.

„Obe ochorenia sa prejavujú podobne: sú vírusové a spôsobujú ťažkosti s dýchaním, pretože obe napádajú horné dýchacie cesty,“ dodal profesor Vizhnitser.

Izraelské ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že prípad študuje, aby zistilo, či kombinácia dvoch infekcií môže spôsobiť vážnejšie ochorenie. Očakáva sa, že žena bude prepustená vo štvrtok.

Zatiaľ čo ona je prvým zdokumentovaným prípadom, u ktorého boli diagnostikované obe choroby súčasne, lekári sa domnievajú, že v krajine je viac prípadov „chrípcovidu“.

omikron Čítajte aj Imunológ John Bell: Priebeh covidu po omikrone sa zdá menej závažný

„Minulý rok sme chrípku u tehotných žien nezažili. Dnes sa objavujú prípady koronavírusu aj chrípky,” povedal Vizhnitser. Vysporiadať sa s tým, keď má žena tesne pred pôrodom horúčku, je podľa neho veľmi náročné.

Izrael začal minulý týždeŇ podávať štvrtú dávku vakcíny ľuďom s oslabeným imunitným systémom, aby obmedzil šírenie variantu omikron.

virus sars covid koronavirus Čítajte aj Ťažký priebeh covidu zvyšuje riziko úmrtia v nasledujúcom roku
45 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #tehotenstvo #koronavírus #flurona