Musk sa vyhráža odstúpením od kúpy Twitteru

Podnikateľ obviňuje spoločnosť, že mu odmietajú vydať informácie o spamových účtoch.

07.06.2022 11:13
Twitter Foto: ,
debata

Podnikateľ Elon Musk sa vyhráža, že odstúpi od dohody odkúpiť Twitter za 44 miliárd dolárov. Spoločnosť, ktorá prevádzkuje rovnomennú sociálnu a mikroblogovaciu sieť obviňuje, že mu odmietajú vydať informácie o spamových účtoch.

Právni zástupcovia generálneho riaditeľa spoločností Tesla a SpaceX hrozby formulovali v liste Twitteru datovanom v pondelok, ktorý spoločnosť zaradila do evidencie americkej Komisie pre cenné papiere a burzy.

Akcie Twitteru v pondelok po otvorení obchodovania klesli o viac ako päť percent.

Japonsko JAXA vesmír sonda Hajabusa Ryugu Minerva Čítajte aj Vo vzorkách z planétky Ryugu sa našli základné stavebné kamene života

Musk podľa listu od 9. mája, čo bolo asi mesiac od jeho ponuky na odkúpenie firmy, opakovane žiadal o tieto informácie, aby dokázal zhodnotiť, koľko z 229 miliónov účtov na sieti je falošných. Právnici pritom tvrdia, že Twitter ponúka len poskytnutie detailov o svojich testovacích metódach, no Musk žiada dáta, aby si mohol urobiť vlastnú analýzu, pretože metodológiu Twitteru považuje za laxnú. Na základe najnovšej komunikácie je preto Musk podľa právnikov presvedčený, že spoločnosť porušuje jeho právo na informácie vyplývajúce z aprílovej dohody a vyhradzuje si všetky s tým súvisiace práva, teda aj právo odstúpiť od dohody.

Generálny riaditeľ Twitteru Parag Agrawal uviedol, že spoločnosť dlhodobo odhaduje počet falošných účtov na necelých 5 %, pričom odhady počtu botov pravidelne odovzdáva aj Komisii pre cenné papiere a burzy s tým, že upozorňuje, že ich odhady môžu byť príliš nízke.

Egypt Sakkára pohrebisko sarkofágy Čítajte aj Archeológovia objavili pri Káhire stovky sarkofágov a bronzových sôch

Podľa expertov Musk nemôže dohodu jednostranne pozastaviť, i keď to mu zatiaľ nezabránilo v tom, aby sa správal akoby mohol. Ak od nej odstúpi, mohla by mu z toho vyplynúť povinnosť uhradiť miliardové odstupné.

Na základe dohody môže podľa agentúry AP Musk odstúpiť od dohody v prípade „zlých materiálnych vplyvov“ spôsobených spoločnosťou. To dohoda definuje ako zmenu, ktorá negatívne ovplyvní obchodné alebo finančné pomery Twitteru.

debata chyba
Viac na túto tému: #internet #Twitter #Elon Musk #siete