Opatrovateľ v thajskej zoo sa prezliekol za pštrosa, má novú metódu výcviku kolegov

Jeden z chovateľov v thajskej zoo sa prezliekol za pštrosa, na chrbát si pripevnil perie, na hlavu si nasadil maketu pštrosej hlavy a pri predstieranom pokuse o útek pobehoval po výbehu.

27.08.2022 13:26
pštros Foto:
debata

Jeho vyčíňanie zastavili kolegovia chovatelia, ktorí naňho hodili rybársku sieť. Neobvyklý pohľad bol súčasťou novej pedagogickej metódy pre personál zoo.

Pštros je síce nelietavý vták, ale zoo v meste Čiang Maj nechce nič ponechať na náhodu. Jej riaditeľ predstavil plán nácviku rôznych krízových situácií, ktoré môžu nastať pri chove zvierat. Zamestnanec prezlečený za pštrosa tak napríklad musel vypadnúť z hniezda, aby sa ostatní naučili, ako sa o spadnuté mláďa starať.

Pštros je najväčší vták na svete, môže merať až 2,7 metra a vážiť 160 kilogramov. Keď je vystrašený, dokáže bežať rýchlosťou až 70 kilometrov za hodinu. V ohrození je schopný mocným kopnutím usmrtiť leva alebo iného predátora.

Zatiaľ nie je jasné, či bude zoo, ktorá chová približne 400 druhov zvierat, rovnakým spôsobom nacvičovať aj starostlivosť o pandy, hrochy alebo tučniaky, uzatvára The Guardian.

debata chyba