Google stiahol niektoré z kontroverzných snímok v službe Street View

Interaktívna mapa Google Street View, ktorá ponúka trojrozmerný pohľad do ulíc veľkomiest rozšírila svoju pôsobnosť o ďalšie lokality medzi ktorými nechýba napríklad Londýn, Liverpool, Birmingham, Rotterdam alebo Amsterdam. Množstvo sťažností z radov užívateľov však prinútilo materskú spoločnosť Google stiahnuť niektoré z kontroverzných snímok, ktoré zobrazovali človeka vychádzajúceho zo sex shopu ale napríklad aj napríklad ľudí zatýkaných políciou.

24.03.2009 09:54
Google Maps, Street View, interaktívna mapa Foto:
Google rozšíril pokrytie službou Street View o niekoľko ďalších európskych veľkomiest.
debata

Spoločnosť Google vo svojej doplnkovej službe Street View, ktorá je akousi nadstavbou obľúbených Google Maps, ponúka možnosť virtuálnej trojrozmernej prechádzky po uliciach najznámejších svetových metropol. V súčasnosti je touto službou pokrytých niekoľko miest v deviatich krajinách vo svete. Najnovším prírastkom je aj niekoľko tisíc kilometrov ciest v 25 anglických mestách. Google sa pritom od začiatku snaží chrániť identitu protagonistov na zachytených snímkach rozmazávaním ich tváre. Že to ale nestačí, dali najavo užívatelia z Veľkej Británie, kam sa Google so svojim monitorovacím automobilom vybral naposledy.

Spoločnosť musela v týchto dňoch reagovať na množiace sa sťažnosti od užívateľov z Veľkej Británie, ktorí požadovali zmazanie niektorých kontroverzných fotografií. Tie zachytávali napríklad človeka vychádzajúceho zo sex shopu, zvracajúceho muža, nehodu na ceste alebo ľudí zatýkaných políciou. V súčasnosti sa tak na niektorých miestach v uliciach pokrytých službou Street View nachádzajú len prázdne čierne snímky, informujúce o nedostupnosti daného náhľadu.

debata chyba