Mobilný Facebook je aj zadarmo. Nie však pre všetkých

Sociálna sieť Facebook bude pre mnohých ešte atraktívnejšia. Vo vybraných krajinách je k dispozícii mobilná verzia služby na výlučne textovú komunikáciu bez akýchkoľvek dátových poplatkov.

20.05.2010 10:30
facebook, internet
Ilustračné foto
debata

Úspešné rokovania predstaviteľov Facebooku a mobilných operátorov zo 45 krajín umožnili vznik ďalšej mobilnej verzie sociálnej siete, ktorá bude pre používateľov k dispozícii zadarmo, bez akýchkoľvek poplatkov za prenesené dáta.

Mobilná verzia je pre záujemcov bezplatne k dis­pozícii na stránke 0.facebook.com. Využiť však môžu len textovú komunikáciu vrátane písania správ či komentárov. Prípadné zobrazenie obrázkov či videí je už spoplatnené podľa dátových taríf konkrétneho operátora. Užívateľ sa ale nemusí báť, že by bez vlastného vedomia zaplatil za niečo, čo naozaj nechce. Multimédiá sa mu totiž zobrazia až po potvrdení voľby.

V súčasnosti je bezplatná mobilná služba dostupná v 45 krajinách u vybraných operátorov. Slovenskí a Českí národní operátori sa v zozname nenachád­zajú. Informácia o tom, či je možné službu bezplatne využiť u roamingových partnerov v zahraničí dostupná nie je. Takýto užívatelia sú tak odkázaní len na použitie mobilnej služby m.facebook.com, na ktorú sa dátové výnimky nevzťahujú.

debata chyba