iPhone 4 je rovnakým fiaskom ako Vista, tvrdí Turner z Microsoftu

Ako býva zvykom, dve, navzájom konkurenčné firmy, sa osočujú takmer vždy, keď na to majú príležitosť. A tú si nájdu. Z úst jedného z oblastných riaditeľov Microsoftu sa aktuálne ozvali tvrdé slová na účet Applu. Podľa neho je iPhone rovnakým nepodarkom ako systém Vista.

17.07.2010 13:09
iPhone 4 Foto:
Ilustračné foto
debata

Meno Kevin Turner nebolo na verejnosti veľmi známe. Doteraz. Na konferencii Worldwide Partner Conference, ktorú Microsoft organizuje pre svojich partnerov každý rok, sa postaral o rozruch a mnohých svojim vyjadrením zaskočil. „Chcem vás uistiť, že Windows Phone 7 budete môcť používať a neobávať sa pritom ako telefón držíte.“ Podľa jeho slov je iPhone 4 rovnakým fiaskom ako Vista. Každá firma raz zakopne a Apple nie je výnimkou. „Zdá sa, že iPhone 4 je pre nich Vista a mne to nevadí,“ povedal počas svojho vystúpenia.

Turner má čiastočne pravdu. V tomto prípade by sa však mal pozrieť aj na neúspechy svojho zamestnávateľa v oblasti mobilných zariadení. Nedávno totiž Microsoft oznámil ukončenie predaja vlastných prístrojov pod značkou Kin. Trh o ne neprejavil záujem a nepomohla im ani masívna kampaň, ktorá bežala v krajinách, kde sa Kin predával.

Apple zákazníkom poskytne obal na iPhone 4 zdarma
Problémy, ktorým užívatelia iPhonu čelia nie sú len nešťastnou zhodou náhod, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Telefón má hardvérové chyby, ktoré údajne nie je možné odstrániť novým firmvérom. Predovšetkým ide o nevhodné umiestnenie antény, ktorá zle zachytáva signál pokiaľ užívateľ drží telefón za kovový lem.

Apple pritom žiadnu generálnu opravu nepripravil a prístroje sa z trhu stiahnuť nechystá. Všetko je údajne v úplnom poriadku. Každý telefón má vraj väčšie či menšie chyby a nový iPhone nie je výnimkou. Podľa Steva Jobsa je problém v samotnom softvéri, ktorý má na svedomí, že kvalita signálu sa užívateľovi nezobrazuje správne. Autoritu jeho tvrdení však podkopalo vyjadrenie, podľa ktorého Apple poskytne používateľom nového iPhonu 4 plastový obal, ktorý má čiastočne pomôcť pri riešení komplikácií so slabým signálom.

debata chyba