Facebook zvažuje použitie tlačidla na vyjadrenie negatívnych emócií

Facebook má v talóne skryté nové tlačidlo, v angličtine označované ako "sympathise", ktoré má slúžiť na vyjadrenie negatívnych emócií. Zatiaľ hľadá možnosti jeho využitia a prípadného nasadenia.

09.12.2013 18:01
like, facebook, sockálne siete Foto:
Ilustračné foto
debata

Na najväčšej sociálnej sieti Facebook v súčasnosti neexistuje alternatíva k tlačidlu „Páči sa mi to“, ktoré ľudia z núdze využívajú aj pri vyjadrení negatívnych emócií. Pri tragédiách, akými sú letecké nešťastia, úmrtia či katastrofy je použitie tlačidla „Páči sa mi to“ svojim spôsobom kontroverzné. Konceptom alternatívneho tlačidla, ktoré by užívateľom umožnilo vyjadriť aj negatívne pocity, sa Facebook zaoberá už dlhšiu dobu, no nikdy o tejto skutočnosti verejne nehovoril.

Podľa serveru BBC sociálna sieť zvažuje, či nastal čas pre zavedenie nového tlačidla v angličtine nazývaného „sympathise.“ Facebook tlačidlo vyvinul vrámci jedného z množstva interných projektov, no zatiaľ sa k jeho použitiu neuchýlil nakoľko musí prehodnotiť, ako by nový prvok ovplyvnil užívateľskú skúsenosť a aký by bol jeho praktický prínos.

Nové tlačidlo na negatívne emócie
Vďaka novému tlačidlu by bolo možné vyjadriť aj negatívne emócie, akými sú sústrasť, smútok či pokora. Sústrastné tlačidlo by tlačidlo „Páči sa mi to“ nahradilo len v prípade, ak by bol príspevok či článok označený ako negatívny. Facebook o novinke informoval na pravidelnom stretnutí svojich programátorov s verejnosťou, prostredníctvom ktorého zbiera nové podnety. Zatiaľ však nevedno, akým spôsobom by Facebook rozlišoval negatívne správy od tých pozitívnych na externých serveroch, v ktorých je tlačidlo „Páči sa mi“ dodatočne implementované. Rovnako tak nie je známe kedy a či vôbec Facebook nové tlačidlo nasadí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #Like #Páči sa mi