Služba Spotify Slovákom sprístupní 20 miliónov skladieb

Jedna z najväčších služieb na streamovanie hudobného obsahu prichádza ešte pred Vianocami aj na Slovensko. Užívateľov chce nalákať na legálne počúvanie hudby. K dispozícii bude v dvoch variantoch - bezplatne s reklamami a za poplatok s lepšou kvalitou zvuku.

11.12.2013 16:01
spotify, streaming Foto:
Ilustračné foto
debata

Populárna služba na streamovanie hudby, Spotify, bude od štvrtka 12. decembra dostupná aj na Slovensku. Ako sme informovali v prvej polovici septembra, Slovensko spolu s Českou republikou boli zaradené do ďalšej rozširovacej vlny, no v čase publikovania článku ešte nebolo zrejmé, kedy bude služba obyvateľom Slovenska sprístupnená. Spotify je alternatívou k službám Google Play Music, Deezer či MusicJet od Orangeu. Po prehodnotení situácie bude na Slovensku štartovať s výrazne nižšou cenou než v zahraničí.

Rozsiahla databáza skladieb aj od domácich interprétov
Spotify v súčasnosti obsahuje viac ako 20 miliónov skladieb, ktoré sú užívateľom v 55 krajinách dostupné online. Zatiaľ čo v zahraničí je služba ponúkaná v troch variantoch, na Slovensku budú dostupné len dve – Free a Premium. Je pravdepodobné, že v blízkej budúcnosti dôjde aj na ostatných trhoch k zjednoteniu a postupnému vyradeniu balíka Ulimited z ponuky. Na Slovensku budú v službe zastúpení aj viac či menej známy domáci intepréti.

Pri bezplatnom používaní služby Spotify Free je možné streamovať hudbu len na počítači a prehrávanie môže byť prerušované krátkymi reklamnými blokmi. Variant Spotify Premium umožňuje hudbu nie len streamovať v troch rôznych kvalitách (96, 160 a 320 kbps) ale aj sťahovať pre počúvanie v offline režime prostredníctvom aplikácie dostupnej aj pre mobilné zariadenia na rôznych platformách. Spotify Premium zároveň neobsahuje reklamné vsuvky a pomocou doplnku Connect priamo v aplikácii umožňuje bezdrôtové pripojenie domáceho audia.

Služba Spotify je od štvrtka 11. decembra... Foto: Spotify
hudobná služba spotify, music streaming Služba Spotify je od štvrtka 11. decembra dostupná aj na Slovensku.

Na Slovensku s nižšou cenou v porovnaní so zahraničím
Spotify bude na Slovensku ponúkať hudbu za výhodnejších podmienok než v zahraničí. Zatiaľ čo v Nemecku, Francúzsku či Veľkej Británii stojí mesačné predplatné balíka Premium 9,99 eur, na Slovensku bude dostupné za 5,99 eura. Spoločnosť neuvádza, či ide len o dočasné zníženie ceny spojené s uvedením služby alebo o cenu stanovenú lokálne. V súčasnosti má Spotify 6 miliónov predplatiteľov a ďalších 18 miliónov užívateľov bezplatného balíka Free. Služba natívne podporuje viaceré desktopové a mobilné platformy vrátane Mac OS X, Windows, Linux, iOS, BlackBerry, Android a Windows Phone.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spotify #stream #MusicJet #Google Play Music