Sygic plánuje navigovať už aj taxikárov

Sygic predstavil navigáciu určenú výhradne pre vodičov taxislužieb. Za nemalú cenu prináša špecifické funkcie vrátane vyhľadania najefektívnejšej trasy v každú hodinu počas dňa.

13.12.2013 18:56
sygic, navigácia Foto:
Sygic predstavil navigáciu určenú pre vodičov taxislužieb.
debata

Slovenská spoločnosť Sygic predstavila novú navigáciu určenú výhradne pre vodičov taxislužieb. Sygic Taxi Navigation je údajne prispôsobený potrebám taxikárov v európskych metropolách a má im pomôcť vyhnúť sa rušným miestam či využiť čo najrýchlejšiu alebo najkratšiu trasu. Aplikácia, ktorá môže byť súčasťou systémov tretích strán využíva stiahnuté offline mapy.

Sygic predstavil navigáciu určenú pre vodičov... Foto: Sygic
sygic, navigácia Sygic predstavil navigáciu určenú pre vodičov taxislužieb.

Taxikárom umožní vyhľadať najefektívnejšiu trasu
Taxi Navigation zobrazuje špeciálne jazdné pruhy pre taxikárov a takisto zobrazuje aj čísla domov. Navigácia dokáže tiež na základe historických dopravných dát vypočítať najefektívnejšiu trasu v každú hodinu počas dňa. Aplikácia je zatiaľ určená len pre smartfóny so systémom Android a dostupná je len v platenej verzii za cenu 64,99 eur vrátane trojročnej aktualizácie mapových podkladov. Cena to nie je zanedbateľná, no vzhľadom k ponuke u špecifickej cieľovej skupiny je vyššia cena očakávaná.

Jednoduché rozšírenie HUD, ktoré nefunguje vždy a všade
Koncom novembra Sygic predstavil zaujímavé rozšírenie pre navigáciu pod názvom HUD (Head Up Display). HUD je akousi aplikačnou nadstavbou, ktorá premieta na čelné sklo auta jednoduchú navigáciu spolu s informáciami o rýchlosti či dopravných obmedzeniach. Sygic novinku predstavil ako nástroj, ktorý dokáže čiastočne obmedziť množstvo dopravných nehôd spôsobených nepozornosťou. Podľa spoločnosti totiž niektorí šoféri namiesto sledovania cestnej premávky sledujú navigáciu vo svojom smartfóne a ich reakcie sú oneskorené.

Jednoduchý doplnok zvaný Head Up Display je... Foto: Sygic
sygic, navigácia Jednoduchý doplnok zvaný Head Up Display je možné využiť najmä vo večerných hodinách.

HUD je jednoduchý nástroj, ktorý zvýši jas displeja smartfónu na maximálnu možnú úroveň a reflexné čelné sklo následne prevrátený obraz vodičovi zobrazí. Jednoduché riešenie, ktoré Sygic spoplatnil sumou 4,49 eur, však nefunguje vždy. Počas dňa je odraz na čelnom skle minimálny a nevýrazný, preto je HUD vhodné použiť až po zotmení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #navigácia #sygic