O2 zrušilo česko-slovenský roaming. Ponúka domáce ceny

Ešte predtým, než do platnosti vstúpi konečný krok európskej regulácie na poli roamingu v roku 2017 sa slovenské O2 rozhodlo ponúknuť zákazníkom bezplatné využitie roamingových služieb v sieti materskej spoločnosti O2 v Českej republike.

10.06.2014 17:45
mobilný operátor, internet, telefón, smartfón,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Konečným krokom európskej regulácie na poli roamingu je znížiť ceny hovorov, SMS správ a prenášaných dát na úroveň cien v domácej krajine. Do prvého júla 2017 sa musia všetci európski operátori pripraviť na to, že zákazníkom v roamingu budú musieť účtovať rovnaké ceny za využívanie služieb tak doma ako aj v zahraničí. Od prvého júla 2014 pritom vstúpi do platnosti predposledný regulačný krok, ktorý roamingové ceny zníži na 19 (odchádzajúci hovor), 5 (prichádzajúci hovor), 6 (odoslaná SMS) a 20 centov (1 MB prenesených dát).

Konkurenčná výhoda má v prechodnom období k O2 nahnať nových zákazníkov
Slovenské O2 sa rozhodlo využiť prechodné obdobie a získať ďalšiu konkurenčnú výhodu. Spoločnosť ohlásila, že všetkým svojim zákazníkom s predplatenými službami v českom roamingu ponúkne nad rámec regulácie rovnaké ceny za volania, správa internet ako na Slovensku. Od 10. júna môžu zákazníci programov O2 Fér, O2 Paušál a O2 Moja firma využívať rovnaké služby ako na Slovensku s rovnakou tarifikáciou.

Pri uskutočňovaní hovorov sa zákazníkovi z predplatených balíkov odpočítavajú minúty rovnako ako na Slovensku. Po prečerpaní balíka mu operátor účtuje rovnaké ceny ako na Slovensku, podľa aktuálneho cenníka. To isté platí aj pri SMS a MMS správach a dátach. “Napríklad s programom O2 Fér zákazníci môžu využívať výhodu volaní do siete O2SK po 1.minúte zdarma, zákazníci s O2 Paušálom môžu míňať predplatené minúty, posielať neobmedzené SMS správy a surfovať na internet ako by boli doma na Slovensku a podnikateľov s programom O2 Moja Firma ochráni cenový strop aj keď budú volať v Čechách neobmedzene,” dopĺňa operátor.

Česko-slovenský roaming budú môcť využiť dovolenkári aj študenti
Nová ponuka česko-slovenského roamingu nie je podmienená aktiváciou služby. Zákazník získava službu po prihlásení sa do siete českého O2 automaticky, bez aktivácie a bez poplatkov. Rozhodnutie o poskytnutí nového benefitu vychádza z akvizície materského O2 Česká republika a dcérskej firmy O2 Slovakia skupinou PPF českého miliardára Petra Kellnera. Obe spoločnosti po novom už nepatria pod španielsku telekomunikačnú skupinu Telefónica.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #roaming #O2 #EU roaming #PPF