Google sa naučil merať vzdialenosti na Mapách

Vzdialenosť medzi dvoma bodmi na Google Mapách je už možné zmerať nie len využitím cestných komunikácií ale aj vzdušnou čiarou. Podobnú funkciu má už dlhšiu dobu aj konkurencia.

09.07.2014 19:06
Google Maps, meranie vzdialenosti, vzdusna ciara Foto:
Meranie vzdialeností vzdušnou čiarou je možné využiť medzi viacerými bodmi na mape súčasne.
debata (5)

Ak vás zaujímala vzdialenosť medzi dvoma miestami na mapách, Google vám ju zobrazil ako približný prepočet s využitím dostupných ciest a variabilných trás. Presná vzdialenosť medzi dvoma bodmi na mape, len s využitím priamky, Mapám ale doposiaľ chýbala. Google sa preto rozhodol možnosti merania vzdialenosti rozšíriť o vzdušnú cestu.

Zmerať vzdialenosť medzi dvoma mestami možno zmerať vďaka novej funkcii v kontextovej ponuke. Po kliknutí pravým tlačidlom je možné zvoliť východiskový bod merania a následne na Mapách pridať jeden alebo viacero cieľov. Mapy od Googlu ale nie sú jediné, ktoré meranie vzdialeností medzi viacerými bodmi umožňujú.

Meranie vzdialeností vzdušnou čiarou už dlhšiu... Foto: Seznam/Mapy.cz
Seznam, Mapy.cz, meranie vzdialenosti, vzdusna ciara Meranie vzdialeností vzdušnou čiarou už dlhšiu dobu ponúka aj český Seznam v aplikácii Mapy.cz

Mapy.cz od Seznamu ponúkajú takisto meranie vzdialeností, ktoré je možné nájsť v rozšírených funkciách. Okrem dĺžky celkovej trasy zobrazia aj vzdialenosti medzi jednotlivými bodmi, azimut či presný profil terénu vrátane stúpaní a klesaní, najvyšších ako aj najnižších bodov na mape.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Seznam #Mapy Google #vzdušná čiara #meranie vzdialenosti