Aplikácia pre Google Glass varuje pred raketami z pásma Gazy

Izraelský start-up sprístupnil aplikáciu, ktorá na displeji okuliarov Google Glass zobrazí varovanie a informácie o blížiacej sa rakete. Zdravotná poisťovňa Dôvera v týchto dňoch sprístupnila takisto vlastnú aplikáciu pre okuliare Glass, ktorá nájde najbližšieho lekára a lekáreň.

17.07.2014 12:00
Google Glass, Sergey Brin Foto: ,
Spoluzakladateľ Googlu Sergey Brin s okuliarmi Google Glass.
debata (2)

Súčasná nepriaznivá bezpečnostná situácia na Blízkom východe bola podnetom k vytvoreniu špeciálnej aplikácie pre inteligentné okuliare Google Glass. Izraelský start-up RustyBrick zareagoval na potrebu informovania obyvateľov Izraela pred prípadným ostreľovaním raketami. Malému množstvu vyvolených, ktorí vlastnia okuliare Glass, na displeji zobrazí varovanie o blížiacom sa nálete.

Aplikácia Israel Missile Alerts zobrazí na... Foto: RustiBrick.com
israel alerts, google glass Aplikácia Israel Missile Alerts zobrazí na displeji okuliarov Google Glass varovanie o blížiacej sa rakete.

Aplikácia s názvom Israel Missile Alerts nadväzuje na obdobnú aplikáciu “Red Alert: Israel” pre smartfóny, ktorej jedinou úlohou je zobrazovať notifikácie o hroziacom nebezpečí v súvislosti s raketami odpálenými z pásma Gazy. Podľa tvorcov dokáže takisto zobraziť aj približnú polohu a odhadovaný čas dopadu rakety. V závislosti od vzdialenosti od pásma Gazy majú obyvatelia ostreľovaných území 15 až 90 sekúnd na presun do úkrytu.

Aplikáciu s obmedzenými funkciami pre Google Glass už má aj poisťovňa Dôvera
Svoju aplikáciu pre okuliare Google Glass v týchto dňoch predstavila aj zdravotná poisťovňa Dôvera s rovnomenným názvom. Funkciami však nevyniká. Na základe hlasového povelu zobrazí na displeji najbližšiu lekáreň alebo lekára s možnosťou navigácie. Rovnaké funkcie obsahuje aj mobilná aplikácia pre platformy Android a iOS, ktorá je naviac rozšírená o elektronickú zdravotnú kartu a elektronický preukaz poistenca. V najbližších týždňoch plánuje poisťovňa sprístupniť aj aplikáciu pre inteligentné hodinky SmartWatch 2 od Sony. Podporu pre hodinky od iných výrobcov zatiaľ neoznámila. Dôvera tak nasleduje Tatrabanku, ktorá v nedávnej minulosti predstavila takisto výrazne funkčne obmedzenú aplikáciu pre okuliare Glass.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Dôvera #Pásmo Gazy #Google Glass