Facebook bude ľuďom automaticky vylepšovať fotky

Nová funkcia v mobilnej aplikácii sa postará o to, aby boli fotografie ostré, so sýtymi farbami a bez šumu. Špeciálny algoritmus snímky upraví automaticky.

18.12.2014 19:45
facebook nearby friends Foto:
Facebook
debata

Facebook sa pred časom zaviazal, že bude v pravidelných, približne dvojtýždňových, intervaloch aktualizovať svoje mobilné aplikácie. Užívateľom chce podľa vlastných slov čo najrýchlejšie sprostredkovať nové funkcie a vylepšenia. Jedným z nich má byť aj automatická korekcia fotografií. Snímky zachytené v zlých svetelných podmienkach, v pohybe či s nesprávnymi nastaveniami, aplikácia sama upraví tak, aby vyzerali čo najlepšie. Z fotografie dokáže napríklad odstrániť šum, zmeniť svetelnosť či zvýšiť ostrosť alebo zjemniť kontúry. Farby by mali po aplikovaní filtra takisto viac zodpovedať realite.

Mobilná aplikácia od Facebooku automaticky... Foto: Facebook
facebook, automatická úprava fotiek Mobilná aplikácia od Facebooku automaticky upraví fotografie (vľavo neupravená, vpravo upravená fotografia)

Funkcia automatického vylepšovania fotiek je zatiaľ prístupná len pre užívateľov mobilnej aplikácie na platforme iOS. Algoritmus automaticky vyhodnotí, či je na fotografii vhodné upraviť jas alebo kontrast. Ak áno, úpravu ponúkne užívateľovi, ktorý sa sám rozhodne v akej miere a či ju vôbec použije. V nastaveniach v záložke Videá a fotografie je možné automatickú úpravu jednoducho vypnúť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fotografie #facebook #sociálna sieť #algoritmus #selfie