Stavebnica Lego má svoju budúcnosť vo svete online hier

Hrať sa s Legom je už možné nie len v skutočnom ale aj vo virtuálnom svete. Dánsky výrobca preslávenej stavebnice predstavil vlastnú online počítačovú hru, ktorá sa nápadne podobá na legendárny Minecraft.

06.06.2015 16:04
Lego Worlds, hra, Minecraft Foto:
Hra Lego Worlds sa nápadne podobá na úspešný Minecraft.
debata

Populárna hra Minecraft si v priebehu veľmi krátkej doby získala desiatky miliónov fanúšikov po celom svete. Od jej oficiálneho predstavenia pritom uplynulo len o niečo menej než štyri roky. Grafická jednoduchosť, užívateľská prívetivosť, a zároveň komplexnosť prilákali nie len milióny hráčov všetkých vekových kategórií, ale aj veľké firmy, ktoré v hre vycítili obrovský obchodný potenciál. Záujem vyvrcholil predajom zakladajúcej firmy Mojang spoločnosti Microsoft, ktorá bola za práva na hru Minecraft ochotná zaplatiť dva a pol miliardy dolárov.

Lego sa inšpirovalo úspechom kultovej hry Minecraft
Zrejme inšpirovaná úspechom Minecraftu chce do herného biznisu vstúpiť aj dánsky výrobca stavebnice Lego. Spoločnosť chce dokázať, že sa poučila z neúspechu hry Lego Universe, ktorá v priebehu roka a pol od predstavenia nenaplnila jej očakávania. Nová hra s názvom Lego Worlds je aktuálne dostupná len v online platforme Steam za necelých 15 eur. Na jej vývoji sa však stále pracuje a finálna verzia s viacerými vylepšeniami by mala byť dostupná až na budúci rok. V súčasnosti chce firma predovšetkým získať spätnú väzbu od hráčov.

Testovaciu verziu hry Lego Worlds si je možné... Foto: Lego/TT Games
Lego Worlds, hra, Minecraft Testovaciu verziu hry Lego Worlds si je možné zakúpiť v online platforme Stream za necelých 15 eur.

Princíp hrania je podobný ako v hre Minecraft. Hráč si môže vybudovať svoj vlastný svet a plniť v ňom rôzne úlohy alebo hľadať predmety a komunikovať s ďalšími hráčmi, ktorí sú jeho súčasťou. Autor knihy o úspechu hry Minecraft, Daniel Goldberg, o úspechu Lego Worlds nepochybuje. Prekvapuje ho ale, prečo niečo podobné dánska firma nepredstavila už dávnejšie. “Minecraft je presne hrou, akú malo Lego predstaviť pred 10 rokmi,” uzatvoril Goldberg pre server BBC.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lego #Minecraft #počítačová hra #online hra