Tatra banka rozšírila podporu internet bankingu aj o inteligentné hodinky

Tatra banka rozšírila možnosti využitia internet bankingu aj o inteligentné hodinky. Ich majitelia si môžu na displeji skontrolovať zostatok na účte alebo zoznam posledných platieb.

30.07.2015 08:00
online banking, bankovníctvo, smart watch, hodinky Foto:
Ilustračné foto
debata

Po okuliaroch Google Glass, hlasovej biometrii či podpore mobilných bezkontaktných platieb prichádza Tatra banka s podporou inteligentných hodiniek. Jej aplikáciu pre prístup k internet bankingu bude možné využiť na hodinkách so systémom iOS a Android Wear. K dispozícii bude len prehľad účtu, aktuálny zostatok a zoznam posledných pohybov. Transakcie v takejto forme ale nebude možné realizovať či potvrdzovať. Aplikácia pre inteligentné hodinky však musí byť spárovaná s mobilným telefónom s operačným systém iOS od verzie 8.2 alebo Android od verzie 4.3.

Tatra banka predstavila aplikáciu pre internet... Foto: Tatra banka
tatra banka, online banking Tatra banka predstavila aplikáciu pre internet banking pre inteligentné hodinky so systémom iOS a Android Watch.

Nová verzia mobilnej aplikácie pre internet banking, ktorá je dostupná pre zariadenia s Androidom a iOS, obsahuje takisto niekoľko drobných vylepšení. Prvou z nich sú takzvané push notifikácie, teda jednoduché upozornenia, ktoré môžu pozornosť užívateľa upriamiť na pohyby v internet bankingu alebo zmenu nastavenia povoleného prečerpania a ďalších. V aplikácii bude možno zrealizovať aj jednorázovú platbu z trvalého príkazu. “Klient si bude môcť vytvoriť jednorazový prevodný príkaz so všetkými prednastavenými symbolmi podľa trvalého príkazu,” upresnila Tatra banka.

Internet banking pre inteligentné hodinky a okuliare poznajú aj vo svete
Vlastné aplikácie pre nositeľné technológie vo svete sprístupnilo už niekoľko bánk. Španielska banková skupina Banco Sabadell pred dvoma rokmi napríklad vytvorila aplikáciu pre okuliare Google Glass, ktorá podobne ako aplikácia od Tatra banky, zobrazuje najbližšie bankomaty, ponúka prehľad účtu a možnosť spojiť sa s operátorom zákazníckeho centra. Americká banka US Bank zase testuje aplikáciu pre inteligentné hodinky Moto 360. Aplikáciu pre konkurenčné hodinky Apple Watch vyvíja napríklad aj nemecká DAB Bank alebo americká BankMobile.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatra banka #internet banking #iOS #Android Wear #Apple Watch