Gmail možno naučiť, ktorých odosielateľov má blokovať

Gmail opäť dokáže lepšie oddeliť zrná od pliev. Užívateľom umožní vytvoriť si zoznam odosielateľov, ktorých pošta automaticky skončí v koši. Po novom môže adresáta aj automaticky odhlásiť z hromadne zasielaných e-mailov.

23.09.2015 19:55
Google, Inbox, Gmail, poštový klient Foto:
Google predstavil nového poštového klienta Inbox pre službu Gmail.
debata (2)

Gmail síce dokáže pomerne efektívne rozlíšiť nevyžiadanú poštu od bežnej korešpondencie, no stále nepozná odosielateľov, od ktorých by ste poštu radšej nedostávali. Vďaka novej funkcii ho to môžete naučiť. Google pridal službe Gmail novú funkciu, akýsi čierny zoznam, do ktorého možno zaradiť vybraných odosielateľov správ.

Správy od vybraných odosielateľov môžu poputovať priamo medzi spam
Označiť správy ako spam bolo možné aj doteraz, no s tým rozdielom, že Google sa ich najprv musel naučiť rozpoznať a aplikovať pri pravidlách triedenia pošty. Ak užívateľ niekoho medzi odosielateľov nevyžiadanej pošty už zaradil, avšak neskôr svoj názor zmenil, musel to Gmail opätovne naučiť. Pri blokovaní odosielateľov je to jednoduchšie. Stačí v pravom hornom rohu s kontextovou ponukou zvoliť “Blokovať” a všetky ďalšie správy od rovnakého pôvodcu budú automaticky presunuté do spamu. Odblokovať správy od konkrétneho odosielateľa je možné v priečinku Spam.

Aj druhá nová funkcia Gmailu možní lepšie roztriediť “zrná od pliev”. Pomocou nej je možné jednoducho odhlásiť odber z hromadne odosielaných reklamných systémom ku ktorým ste sa chtiac-nechtiac prihlásili. Obe nové funkcie je možné využívať vo webovom rozhraní služby Gmail. V najbližších dňoch by mali byť prístupné aj v rovnomennej mobilnej aplikácii.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Gmail #spam #nevyžiadaná pošta