Skype nahradí tlmočníka. Konverzáciu preloží až v šiestich jazykoch

Už o niekoľko týždňov Microsoft sprístupní novú verziu programu Skype, ktorá bude prekladať hlasovú konverzáciu v šiestich jazykoch. Program si poradí aj s textovou komunikáciu, ktorú preloži až do 50 jazykov, vrátane slovenčiny.

03.10.2015 08:30
Skype Translator, prekladač, Foto:
Skype onedlho dokáže prekladať hlasovú komunikáciu v reálnom čase.
debata

Rozprávať sa s človekom na druhom konci planéty a používať pri tom dva úplne odlišné jazyky sa zdalo byť utópiou. Približne pred rokom ale Microsoft predstavil program Skype Translator pre Windows 8, ktorý mal pomôcť prekonať jazykovú bariéru a celú hlasovú komunikáciu prekladal z jedného jazyka do druhého v reálnom čase. Takzvaný živý preklad si budú môcť onedlho vyskúšať všetci. Spoločnosť už o niekoľko týždňov vydá aktualizovanú verziu programu Skype, ktorá bude preklad v reálnom čase automaticky podporovať. V prvom kole bude ale dostupná len pre užívateľov systémov Windows, od verzie 7. Neskôr pribudne aj podpora pre ďalšie operačné systémy.

Vďaka prekladu v reálnom čase sa zatiaľ budú môcť medzi sebou bez väčších problémov porozprávať ľudia, ktorí hovoria šiestimi svetovými jazykmi. Podporovaná je zatiaľ len angličtina, francúzština, nemčina, taliančina, mandarínska čínština a španielčina. Tlačidlo pre automatický preklad sa objaví u každej konverzácie, tak hlasovej ako aj textovej. Bude len na užívateľovi, či si vyberie automatický preklad správ alebo použije aj preklad pre audio a video hovory. U správ dokáže Skype prekladať konverzáciu až v 50 jazykoch, vrátane slovenčiny a češtiny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Skype #prekladač #translator #hlasová komunikácia