Telefonovať cez Skype už bude možné aj bez vlastného účtu

Telefonovať cez službu Skype mohli doposiaľ len registrovaní užívatelia. Microsoft však oznámil, že službu Skype budú môcť po prvýkrát používať aj ľudia, ktorí v nej nemajú vytvorený účet. Telefonovať bude možné cez prehliadač, bez nutnosti inštalovať doplnkový softvér.

18.10.2015 22:00
Skype, videohovor, Microsoft Foto:
Skype umožní ľuďom telefonovať aj bez registrácie
debata

Napriek tomu, že Skype používajú stovky miliónov ľudí po celom svete, existuje veľká skupina tých, ktorí ho používať odmietajú či už preto, že sa do služby musia registrovať alebo preto, lebo si musia na svoje zariadenia nainštalovať príslušný program bez možnosti voľby. Microsoft sa v týchto dňoch rozhodol osloviť práve túto skupinu potenciálnych používateľov, ktorým umožní používať Skype aj bez registrácie a inštalácie softvéru.

Pozvánku do konverzácie musí zaslať registrovaný používateľ
Do konverzácie sa “anonymní” užívatelia budú môcť zapojiť tak, že kliknú na odkaz, ktorý im zašle registrovaný používateľ. Následne si vo webovom rozhraní služby zvolia prezývku a môžu začať komunikovať či už prostredníctvom správ, hlasu alebo klasického videohovoru. Do prehliadača nebude potrebné inštalovať žiadne doplnky, pozvánku však musí “účastník” získať od zaregistrovaného užívateľa, ktorý konverzáciu vytvorí a vygeneruje k nej príslušný unikátny odkaz. Pozvánku môže vytvoriť len v aplikácii Skype v systéme Windows a Mac OS X alebo vo webovom rozhraní služby.

V úvodnej fáze ponúkne Skype možnosť telefonovať aj bez registrácie a prihlásenia sa len užívateľom v Spojených štátoch a vo Veľkej Británii. V najbližších týždňoch bude novinka dostupná aj v ostatných krajinách, vrátane Slovenska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #telefonovanie #Skype #videohovor