Facebook zavádza '2G utorky'. Zamestnancom na hodinu spomalí internet

Netradičný prístup má zamestnancom ukázať, že nie všetci používatelia Facebooku majú k dispozícii dostatočne rýchle pripojenie. Prinútiť ich chce k lepšej optimalizácii webového rozhrania a mobilnej aplikácie.

30.10.2015 10:25
facebook, internet, špionáž, Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Facebook svojim zamestnancom ponúka ďalší netradičný “benefit”. Počas jedného dňa v týždni im v práci spomalí internetové pripojenie na rýchlosť zodpovedajúcu mobilnému 2G pripojeniu. Zapojiť sa do programu “2G utorky” sa môžu zamestnanci dobrovoľne a len na jednu hodinu počas utorka. “V niektorých mobilných 2G sieťach môže trvať až dve minúty, kým sa užívateľovi načíta webová stránka. Našim cieľom je porozumieť, ako Facebook používajú ľudia v rôznych kútoch sveta a poskytnúť im najlepšiu možnú skúsenosť,” tvrdí hovorkyňa Facebooku.

Najviac možností ďalšieho rozvoja Facebooku ponúkajú krajiny tretieho sveta
Ako píše denník The Wall Street Journal, cieľom je demonštrovať, aký komplikovaný prístup k sociálnej sieti majú stovky miliónov jej používateľov po celom svete, ktorí rýchlejší internet k dispozícii nemajú. Práve tieto regióny zrejme umožnia Facebooku v budúcnosti ďalej rásť, prispôsobenie sa technologickým možnostiam v daných krajinách je preto v jeho vlastnom záujme.

V súčasnosti až 80 percent všetkých používateľov sociálnej sieti pochádza z územia mimo Spojených štátov a Kanady. Používateľská základňa Facebooku exponenciálne rastie v afrických krajinách, Ázii a na Blízkom východe. Pre tých, ktorí majú obmedzené možnosti pri využívaní mobilného internetu je určená aplikácia Facebook Light, ktorú spoločnosť predstavila v júni tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #2G Tuesday #Facebook Light