Facebook pomôže ľuďom pri rozchode. Ukryje príspevky bývalých partnerov

Nová funkcia s názvom Take a Break sa postará o to, aby z po prípadnom rozchode s partnerom zmizli z Facebooku všetky fotky a informácie, ktoré by mohli pripomínať. Sociálna sieť ich nezmaže, no ukryje ich tak, aby užívateľa príliš “nedráždili”.

21.11.2015 07:25
facebook, sociálna sieť, like, chat,... Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Zíde z očí, zíde z mysle. Podobný názor zastáva aj Facebook, keď tvrdí, že našiel spôsob, ako ľuďom zmierniť bolestné chvíle po rozchode či rozvode. Sociálna sieť začala s testovaním nového nástroja, ktorý zabráni tomu, aby sa užívateľom v ťažkých životných chvíľach zobrazovali fotografie, príspevky a kontakty, ktoré zdieľal so svojim expartnermi. Namiesto blokovania kontaktov a fotiek ich jednoducho na istý čas ukryje. Príspevky bývalého partnera sa na časovej osi nezobrazia a Facebook ho takisto nenavrhne pri označovaní ľudí na fotkách.

Podľa najnovšej štúdie vedcov z Univerzity v Miami ľudia v časoch melanchólie krátko po rozchode trávia príliš veľa času na Facebooku. Znižuje sa tak vraj ich šanca na rýchle prekonanie tejto situácie. Nástroj s názvom Take a Brake sociálna sieť ponúkne všetkým užívateľom, ktorí si vo svojom profile zmenia informácie o aktuálnom vzťahu. Ako uvádza denník The Wall Street Journal, novú funkcionalitu bude Facebook zatiaľ testovať na mobilných zariadeniach v Spojených štátoch.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #rozvod #facebook #sociálna sieť